Ökat insynsskydd med väldoft

Mellan min och grannens altan är endast ett lågt plank. 
Detta sattes dit på 60-talet, då området byggdes, och då fanns inga altaner, utan allas uteplatser var med stenplattor på marken. Insynsskyddet fyllde då helt sin funktion -- något det verkligen INTE gör nu, och man tillåter INTE att vi flyttar upp dem till altannivå. 
 
Jag har nu skapat ett insynsskydd av självvattnande blomlådor och lavendel, och jag tycker att det blev jättefint! 
 
Det kändes viktigt för mig, att det både är funktionellt och snyggt, och så får det inte störa grannar eller bryta mot reglerna -- och jag tycker att jag lyckades uppfylla detta på samtliga punkter.  :D
 
 
Jag valde vita självvattnande lådor och en vit bräda.
Till det valde jag vita krumeluriga konsoller, dels för att de är snygga, dels för att jag vill kunna hänga ljuslyktor i den övre framkanten. 
På den här bilden är det bara tre konsoller uppsatta, men nu när det är färdigt, så vilar brädan på fem sådana. 
 
 
För att inte blomlådorna ska kunna tippa eller blåsa ner på grannens sida, har jag satt brädan cirka 10 cm nedanför plankets överkant. Lådorna har alltså stöd mot planket. 
 
I framkant mot min egen altan, har lådorna fått ett provisoriskt stöd av vita vinklar. Pengar och tid räckte inte riktigt till, så det fick bli så här, men innan hösten är här ska jag ha skapat ett permanent och snyggare tippskydd. 
 
Eftersom det är ett extremt soligt läge, valde jag att plantera lavendel i lådorna. Dessa tål både sol och torka, och så doftar de så himmelskt gott när de blommar.
Jag hade emellertid inte råd att köpa stora plantor, som redan blommade. Det fick bli ett antal små krakar istället och så hålla tummarna att de skulle överleva hos mig -- jag har som ni vet inga gröna fingrar.  
 
 
 

Så här fint ser det ut idag!!! Jag är jättenöjd!!!  :D
 
Undrens tid är verkligen inte förbi. Inte en enda planta har dött. Samtliga har vuxit sig stora och blommar sååå vackert och väldoftande. 
Kompisen Tina har dessutom varit hit och stoppat ner små söta ljusgröna blomstertuvor lite här och var i lådorna. Dessa ska blomma med små ljuvliga gula blommor, sa hon. 
Själv trodde jag ju inte att de skulle överleva hos mig, men johodå -- de har vuxit och lever fortfarande. Kanske kommer de till och med att blomma -- jag hoppas det i alla fall.  :D 
 
 
 
Nästa lön ska jag fullborda altanen genom att köpa fem små vita ljuslyktor och en tillhörande stor i samma design.
De jag fastnat för är IKEAS Rotera och de ser ut så här.
Det kommer att bli jättefint, eller hur?  :D 
 
Jag har bestämt att jag minsann ska njuta så mycket det nånsin går av min härliga och snygga altan, innan det är dags att följa HSB:s direktiv och riva den till hösten
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0