LCHF - goda mättande tunnpannkakor
Mina supergoda, mättande, dryga och magsnälla LCHF-pannkakor.
- 5 ägg
- 5 dl mjöl uppdelat på ca 3 - 4 dl mandelmjöl + ca 1 - 2 dl soyamjöl -- välj själv proportionerna
- ca 1 msk fiberhusk
- 1,5 tsk salt
- ca 1 msk olja
- ca 0.5 - 1 dl grädde av valfri fetthalt och typ -- själv använder jag en laktosfri sort
- ca 3 - 6 dl mjölk -- mängden varierar beroende på vilka proportioner på mjölblandningen man väljer och hur stora äggen är
Blanda de torra ingredienserna i en liten skål. Hoppa inte över detta, för fiberhusk klumpar sig snabbt då det blandas direkt i vätska.
Knäck äggen i den bunke, som du ska använda för smeten.
Tillsätt olja, grädde och ett par dl av mjölken och rör om.
Häll över den torra mjölblandningen i äggblandningen och rör om.
Späd med mjölk tills smeten är som en soppa/tunn filmjölk.
Stek som vanliga tunnpannkakor.
Servera med osockrade bär, som mosats/mixats till sylt.
Njuuuut!!!