LCHF - goda mättande tunnpannkakor

Mina supergoda, mättande, dryga och magsnälla LCHF-pannkakor.
 
  • 5 ägg
  • 5 dl mjöl uppdelat på ca 3 - 4 dl mandelmjöl + ca 1 - 2 dl soyamjöl -- välj själv proportionerna
  • ca 1 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk salt
  • ca 1 msk olja
  • ca 0.5 - 1 dl grädde av valfri fetthalt och typ -- själv använder jag en laktosfri sort
  • ca 3 - 6 dl mjölk -- mängden varierar beroende på vilka proportioner på mjölblandningen man väljer och hur stora äggen är
 
Blanda de torra ingredienserna i en liten skål. Hoppa inte över detta, för fiberhusk klumpar sig snabbt då det blandas direkt i vätska.
 
Knäck äggen i den bunke, som du ska använda för smeten.
 
Tillsätt olja, grädde och ett par dl av mjölken och rör om.
 
Häll över den torra mjölblandningen i äggblandningen och rör om.
 
Späd med mjölk tills smeten är som en soppa/tunn filmjölk.
 
Stek som vanliga tunnpannkakor.
 
Servera med osockrade bär, som mosats/mixats till sylt. 
 
Njuuuut!!!
 

RSS 2.0