Ljusare variant på mitt goda grova LCHF-bröd
Här är en ljusare variant på mitt supergoda LCHF-bröd.
Jag skär det i skivor och fryser sen in det. Sen tar jag varje morgon fram en skiva o rostar den.
Supermumsigt med nåt gott pålägg på!!! :D
Gör så här:
Smörj en ugnsform för formbröd.
Blanda sedan ihop följande torra ingredienser i en skål.
Ingredienser:
- 1 dl linfrö
- 1 dl sesamfrö
- 2 dl grovhackad sötmandel
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl soyamjöl
- 2 dl solrosfrö
- 50 g kruska kli, fiberex eller fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 tsk brödkryddor
- 1 tsk salt
Blanda sen ihop:
50 g smält smör
1 liten förpackning crème fraiche
250 g keso (en liten burk el. en halv stor)
6 ägg
Rör raskt ihop de torra ingredienserna med de "blöta".
Använd elvispens krokar eller hushållsassistenen, så att det går fort, för fiberhusk sväller och gör att smeten tjocknar rätt snabbt.
Lägg över smeten i ugnsformen.
Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader.
Ta ut brödet ur formen och låt det svalna.
Skär i tunna skivor.
Njuuut!