Projekt Ogräs

I våras då snön började smälta undan, uppenbarade sig utanför mitt vardagsrumsfönster en rabatt med påskliljor o lite annat. Eftersom jag inte hade en aning om vad mer som skulle kunna komma upp i den, beslöt jag att låta den vara ett tag. Rabatten är förvisso inte min, utan HSB:s, men eftersom den är utanför mitt fönster, känner jag ändå ett visst ansvar. Och att rensa rabatter och plantera lite är ju bara trivsamt och avkopplande. Jag tyckte därför att jag gärna kunde ansvara för den lilla jordplätten.

Veckorna rullade på. Jag åkte till London och valkampanjade för LibDems. När jag kom hem fanns i rabatten små söta rosettliknande växter. Planterade, trodde jag och lät dem stå kvar.
Två veckor i Turkiet med Märtis. När jag kom hem därifrån var rabatten plötsligt oigenkännlig! Den var totalt överväxt av stora, höga, blå, ogräsliknande blommor -- såna som växte på kasa hemma på Rönnlunda. De var nästan lika höga som jag -- alltså 1,5 meter höga!!! Snacka om ogräs!!
Hur i allsindar jag skulle rå på dessa monsterväxter, hade jag ingen aning om! Jag har ju inte ens några lämpliga verktyg till detta. Spadar, krattor och grep är ju sedan länge utdelat till släktingar o vänner. Varför skulle jag behålla sånt, då jag sålde huset och flyttade till en liten tvåa?
Jag pratade med de duktiga fastighetstjejerna som sköter vårt område och de lovade ta hand om detta. Monsterblommorna skulle tas bort.
Nu förstår jag att de har mycket att göra och har svårt att hinna med allt, så när halva sommarn gått utan att jag sett till dem, beslöt mig för att avlasta dem genom att rensa ur detta själv. De har ju ändå hela stora Bosvedjan att hinna med, medan jag bara har denna lilla plätt. Här är några bilder från Projekt Ogräs:
Den här megahögen av ogräs och skräp kommer ur rabatten nedanför fönstret.Jag fann precis allt från plastsäckar till fågelfröhållare under min "utgrävning".
Tre svettiga timmar senare...  Ja, så här fint blev det och då var det värt slitet i sommarhettan.På sikt ska även busken och rönnen bort -- eller rättare sagt flyttas ut en bit, för jag ska öka ut altanen. Men det får vänta tills de gjort klart ombyggnationen och inglasningen av områdets balkonger.Nu är det i alla fall fint och välrensat här.... återstår bara att hålla efter det.  ;o)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0