Tusen tack, prinsessan Märtis och prins T av Stenstaden!Igår var mor och far, Märtis och Prins T av Stenstaden här på Trettondagsmiddag. Eftersom det var så väldigt kallt, beslöt vi att jag skulle hämta mamma och pappa, så att de slapp ha bilen stående i kylan häruppe och sedan försöka kallstarta den. 
På eftermiddagen åkte jag iväg och handlade. När jag kom hem satt Märtis här och mumsade skållad mandel vid min dator, och efter en stund kom även Tobias.
Nu hade jag sån himla tur, att de skulle ned på City Gross och handla -- detta innebar att de samtidigt kunde hämta mor o far, och jag istället kunde ägna mig åt matlagningen, som tog mer tid än tänkt. Det är nämligen lite omständigare och mer tidskrävande att laga mat nu än tidigare -- detta för att jag inte har tillräckligt många kastruller ännu. Nu kunde jag i tack vare dem, i lugn och ro, stöka undan i köket och hinna få maten klar i tid. Menyn var som följer:

Kokt kyckling 
Basmatiris
Currysås på grädde, vitlök, kokosmjölk och riktigt het smakrik curry
Gröna ärtor
Tomater
Rostade pinjenötter
King Fish (shiraz)

Lingonpaj under toscatäcke serverad med fluffig vaniljsås och kaffe

Ja, som ni förstår var detta lite lätt pressat med endast tre kastruller.
Hur som helst -- när de, en halvtimme senare, hämtat mina kära parenteser och de alla steg in genom dörren, var jag "i fas" och allt under kontroll.

Och vad tror ni ungdomarna gjort på City Gross mer än handlat? Ja, medan mor o far hängde av sig ute i hallen, stod Prins T och Märtis där och såg pillemariska ut.
- Säg det du! sa Tobias.
- Nä, gör det du! svarade Märta. Och bägge såg de lika hemlighetsfulla ut. Till sist räckte de fram det de hållit bakom ryggen.
- En present! sa de unisont leende.
De hade, när jag satte in pajen, uppfattat att jag inte visste hur jag skulle hålla koll på gräddningstiden, för att jag inte ägde nån äggklocka -- och så hade de köpt mig en sån.
Kolla formen!! Den är ju som en mindre version av min tevattenkokare! Läckert va?

Titta en sån snygg äggklocka jag fick av dem!!! Är den inte helt perfekt!!!
Den passar ju så himla bra i mitt kök, att man knappt tror det är sant!


Jag har sökt en snygg äggklocka, som passar in utan att vara för "påträngande" i designen. Då jag inte hittat nån, har jag som vanligt tänkt, att jag hellre är utan, än har nåt jag inte vill ha. Och så kommer de ljuvliga ungdomarna hem med en så perfekt äggklocka, att jag inte kunde ha valt en bättre själv.

Tusen, tusen tack kära ni!!!

Kommentarer
Postat av: Märta-Li

VARSÅGOD!! :D Kul att den matchar tekannan!

2010-01-07 @ 00:28:13
URL: http://martali.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Den matchar ju inte bara tekannan -- den matchar MIG!! I löv it!!! :o)

2010-01-07 @ 10:55:26
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: TP

Då har du numera två snygga äggklockor då! :)(http://asaemelander.blogg.se/images/2009/bckebo-22-030_60599964.jpg)

2010-01-09 @ 01:47:33
URL: http://tomasfotograferar.blogspot.com/
Postat av: Mamsen

Hahaha! Jaa, det skulle man ju ha kunnat tro... JAG i alla fall det, för jag trodde ju på fullaste allvar, att den där manicken var en äggklocka -- fast av det svårare slaget att ställa in. Jag hade nåt liknande för många år sedan, men den enda som kunde ställa den var Märta -- familjens teknikorakel. Hon fick sköta allt från familjens "Anita" till att tidsinställa videon på inspelning, för jag fixade det bara inte utan att tappa tålamodet. Sålunda har jag inte ens försökt ställa in den där märkliga äggklockan, utan istället ansträngt mig att "manuellt" hålla koll på äggen, potatisen eller vad det nu är som jag ska ta tid på.

Nu visade det sig härom veckan, att den där saken ju är en grej man använder till stektermometern och ingen äggklocka. Jag använde den när jag gjorde skinkan och bara stektermometern anslutits till den, var den verkligen en lätt match att ställa in. Mycket lättmanövrerad manick. Så var det med den saken. :o)

2010-01-09 @ 09:09:58
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0