Nu har vi hunnit långt!

Tadaaa!!!

Kolla!!! Nytt golv!!!


Ett sprillans nytt ALLOC-golv från Bydalens Golv -- är det inte snyggt så säg!!! Torbjörn var jätteschysst och körde hem golvet till mig, för hur i allsindar skulle jag få in det i lilla Majken. Det kallar jag service!!!!


Det gick snabbt och lätt att lägga, så några golvläggarbilder hanns tyvärr inte med.

Nu vill jag genom några "före-efter-bilder" få påminna er om hur det såg ut innan.


Man kan knappt tro att det är samma hall, eller hur? Jag ska förstås också ha garderober längst in i hallen (det är därför där är omålat), men det kommer att bli två fullhöga, vita Ikeagarderober istället. Förmodligen blir det åtminstone en med fullhög spegelglasdörr, vi får se...  :o)

Lite skillnad, va? Det chokladbruna elementet har jag helt givit upp -- istället för att försöka skrapa och måla det, har jag beställt ett helt nytt.

Från allmogeblått till tonad vit. Fräscht och ljust!
Allt arbete med lägenheten har gått så himla fort -- det är otroligt! Jag kan knappt fatta att det bara är tre veckor sedan vi började renovera. Torsdag den 20:e augusti var vår allra första renoveringsdag och idag är det bara den 10:e september. Och se bara så långt vi hunnit!!!
På min "to-do-list" medan mor och far är i Turkiet, är nu följande:

- tapetsera sovrummet
- tapetsera vardagsrummet
- göra rent parkettgolvet i vardagsrummet
- lägga golvet i sovrummet
- slipa och måla de gamla golvlisterna till sovrummet och vardagsrummet (de är både i gott skick och färdigkapade, så det finns absolut ingen anledning att köpa nya)
- måla den bruna panelen utomhus - den behöver få lite skyddande färg (de vita kablarna till belysningarna blir ju då också bruna och blir förstås då mindre iögonfallande)

Och sen när mor och far kommer hem, så är det dags att sätta in köket... och sen är det dags för "tak-lags-fest" -- d.v.s. stor fest för alla som varit med och hjälpt till.
Därefter är det bara att bo och njuuuta. Detta med lägenheten är den största egotrippen i mitt liv och den tänker jag njuta av i många, många år... för det tycker jag att jag förtjänar!!  :o)


Kommentarer
Postat av: Märta-Li

GU vilken skillnad!

2009-09-10 @ 10:52:22
URL: http://martali.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Jajamensan!!! :o)

2009-09-10 @ 23:55:28
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0