A little bit more

Ja, en liten bit till hann jag idag. Jag gjorde sovrummet klart, sen skar jag till samtliga tapetvåder till vardagsrummet. Jag har ju använt sovrumsgolvet som "tapetbord" och eftersom jag nu ska lägga golvet därinne , så försvinner ju "tapetbordet" -- sålunda förberedde jag genom att skära till alla kvarvarande våder... och imorgon är det golvläggning!!  :o)
Nu har jag påbörjat tapetseringen av vardagsrummet. Jag började här vid fönstret -- klurigt vid rören! - men hann inte längre innan dagsljuset tog slut och då var det bara att avsluta, för jag har ju ingen lampa där.

Den här dörröppningen ska jag lämna öppen ända upp till taket. Bara vita lister som kläder in dörröppningen och en liten kornischliknande anordning längst upp mot taket.
I den kornischanordningen ska jag gömma en tunn draperiskena och några ledspottar med varmgult ljus. Som avskärmande draperi ska jag ha en tunn, skir, vit textil och spottarna kommer att lysa ner på denna.
Snyggt, udda och läckert, tror jag att det kommer att bli.  :o)

Så här ser mitt vardagsrum ut idag. Lite rörigt, men det är en välstrukturerad röra.  :o)
Täckpappen är borta, tapetvåderna står tillskurna och väntar längs ena väggen och ska strax sättas upp, diskbänken vilar vid fönstret i väntan på att få bli återmonterad i köket och alla målade lister ligger längs väggen tills alla tapeter är satta. Sist ska parkettgolvet göras rent och få en glansyta pålagt.

Här vid snickarbänken satt Linda och jag idag och lunchmyste med varsin kartong sushi. Vi liksom "provsatt" köket och det kändes riktigt bra, trots att köket inte ens är halvklart och det ekar där p.g.a. bristen på textilier och möbler. Det känns dock att köket kommer att bli väldigt ljust och trivsamt. Jag bara vet att jag kommer att älska att sitta där, när det är klart!!! Jag känner också att jag kommer att trivas så himla, himla bra i min ljusa härliga lägenhet!!


Och nu är det dags att krypa i säng. Jag har pass imorgon bitti och behöver sova o samla kraft så mycket det går, för jag har lite feber och ont i halsen. Sömnen läker -- alltså, nattinatti!

Kommentarer
Postat av: Märta-Li

ÅH, va mysigt!!Men fasen va litet vardagsrummet såg ut, sådär litet e de ju inte? :O

2009-09-23 @ 11:40:20
URL: http://martali.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Jajamensan! Nu är mathörnan officiellt invigd! Både trevligt, gott och mysigt!!! Nästan lite högtidligt att sitta där för första gången, OM ÄN vid snickarbänken. När lillebror eller nån annan är ute och svänger med släpvagn, ska jag snika mig till en tur med min köksmöbel. Det vore skönt att ha den på plats.

Och näe, vardagsrummet är lite större faktiskt - kameran ljuger lite. Fast jag tror å andra sidan inte att rummet är så stort som vi tycker heller -- du vet, när möblerna kommer på plats, krymper nog rummet lite. :o)

2009-09-23 @ 12:16:43
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0