Det börjar närma sig tapetsering


Nu har mor och far rest iväg till Turkiet för en välförtjänt solsemester. Pappa har slitit med mig och broder Pär i lägenheten, och mamma har skött hela markservicen med allt vad det innebär - hon har dessutom fått klara allt det praktiska själv och vara ensam under tiden pappa jobbat med min renovering. Inte särskilt skojigt, men hon har stoiskt, med ett leende och en nygräddad sockerkaka, accepterat detta.
I skrivande stund sitter de förmodligen i Alanya på sin balkong och dricker morgonkaffe. Som sagt: De' ä'rom mycke' väl unt'!

Själv har jag börjat räkna ner inför den stundande tapetseringen. Nu är

- det gamla köksskåpen utrivna
- de gamla dörrfodren och karmarna borta
- de gamla garderoberna borta
- de gamla tapeterna nedtagna
- allt nikotin- och tjärskadat i lägenheten skurat i härför avsett starkt rengöringsmedel
- kökselementet borttaget och ett nytt beställt
- golvbeklädnaden utsliten ur kök och hall
- väggarna spacklade och slipade
- taken målade
- väven satt och målad i kök och hall
- fönster och element målade
- de gamla golvlisterna slipade inför kommande vitmålning
- golvet inlagt i kök och hall
- uttag och belysning uppsatt ute på altanen
- kablar och uttag planerade och satta på strategiska ställen i köket
- uppmatningen av starkare el förberedd
- toalettdörren och övriga snickerier vitmålade
- många vändor körda till tippen med skåp, garderober och annat bråte (Tack lillebror för det! Kärlek!!)

...  Vad mer..? Joo, det såklart!!!  Se här!Mattan i sovrummet är för grundligt klistrad för att kunna tas bort; den sitter som bara den och går i små, små bitar när man försöker ta bort den. Jag valde därför att låta den ligga kvar. Den kommer att fungera som stegljudsdämpande material till det trägolv jag ska lägga in. Den luktade emellertid mycket starkt av rök, så jag kapslade in röklukten genom att rolla den i en oljebaserad färg. Simsalabim så var röklukten borta!!!

Sovrummet med gamla nikotingula tapeter..... och här sen jag tagit ner dessa.Och här är alltså de gamla 70-talsgröna tapeterna och mitt nyrollade ljusa golv.
Nästa steg är nu tapetseringen av sovrum och vardagsrum. Idag (söndag) ska jag dock göra och träna in mitt seniorpass, vars terminsstart är på onsdag morgon. Någon renovering idag blir det alltså inte.
Jag ska emellertid åka dit ikväll och ta ett par bilder på den nymålade väggen och min fulsnygga nyinköpta utomhusbelysning. Käre broder Pär har satt upp dessa åt mig:... och jag vill ju visa hur snyggt det blivit sedan de vita kablarna och väggen blivit uppfräschade och brunmålade, och så måste det ju vara lite halvmörkt för att det ska synas hur de ser ut när de är tända.Men nu ska jag skutta in i duschen och sen ta itu med musik och koreografi till mitt pass. Ordning och reda!!  ;o)

 


Kommentarer
Postat av: Märta-Li

VITT GOLV!! :D:D

2009-09-13 @ 16:06:18
URL: http://martali.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Ja men visst är det FINT med vitt golv? Om det bara ginge så skulle jag faktiskt vilja ha det så, men tyvärr har jag skadat mattan precis rakti innanför dörröppningen, så det går inte. Man måste dessutom lacka den med nån slags herrejösseslack för att ytan ska bli tillräckligt hård att ställa möbler på och sån lack är visst inte miljövänlig nog att få säljas i butik.

Men ljust, fräscht och fint tycker jag att det är... och drömma om ett vitt opraktiskt golv kan man väl få göra i alla fall..? :o)

2009-09-13 @ 18:37:42
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0