Snart så... :o)

Ooooiiiihhh!!!!!!!!! Nu börjar det verkligen se ut som och kännas som ett hem!
I matvrån innanför köksbordet har jag satt skåp längs väggen -- de blir en fin avlastningsyta för brödrosten, brödskrinet, radion, servetter och lite annat. Ovanför har jag tänkt sätta vita tavellister -- på dessa kan jag ha vackra kokböcker, pågående akvareller och oljor (jaa, jag ska se till att få tid att måla!), ljus, foton etc.

Längst till höger har jag skapat en "glugg" under bänkskivan -- där ska jag ha min fina nya pall.
Längst ned till höger i bild syns också mitt sprillans nya element. Det gamla var chokladbrunt och jag orkade inte ens tänka på att börja skrapa och måla det. Jag unnade mig istället ett helt nytt och det känns otroligt lyxigt!!!

Nu har jag satt dit handtag på alla luckor. Visst blev det fint?
Lådorna/backarna under bänkskivan är tillfälligt borttagna, eftersom vi ska såga upp ett hål för och montera induktionshällen.

På den här diskbänken ska det bakas mycket bröd!!  :o)
... och i ugnen mitt emot ska det sedan gräddas, så att härliga dofter sprider sig i huset. Ugnen levereras på tisdag 3/12, så den har jag inte på bild, men den ser i princip likadan ut som mikrougnen.

Diskbänken igen med utdragsskåpet, min fina diskmaskin och tjusiga skåpinredning.

Mikron är inkopplad och fungerar. Den är härligt stor invändigt!!!
Kvar är bara ventilationsgallret ovanför, men det får vi fixa när vi fått och installerat ugnen, för även ovanför den ska det ju sitta ett ventilationsgaller.
Mina skitläckra, ursnygga hallampor köpte mina föräldrar i mitten av 60-talet, till det nya hus min pappa just byggt åt familjen. Visst är de häftiga?? Jag bara älskar dem!!!

Ja, som ni ser så går renoveringen nu mot sitt slutskede. Snart ni, är det bara att flytta in!!  :o)Kommentarer
Postat av: Jesper

Vad jättefint det blir =) Gillade väggen vid matbordet, trodde det inte skulle vara nåt där!Kram :)

2009-10-30 @ 11:15:26
Postat av: Mamsen

Va' kul, Jesper, att du gillar min innovativa skåplösning! Jag gjorde en sån skåplänga i radhuset uppe på Bågevägen och kände att jag ville ha en liknande i lägenheten. Ett plus är den lilla gluggen, där kökspallen kan få ha sin plats. :o)

2009-10-31 @ 09:10:44
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Anonym

fint och flitigt jobbat... om man behöver överlämna ett brev eller så i din brevlåda... när kan man göra det ungefär? kram /björk

2009-11-02 @ 23:10:31
Postat av: Tomas P

Vackert :)Må säga att jag tyckte det började se riktigt bra ut redan när vi var in på en snabbtitt, och nu verkar det ha hänt ändå mera, roligt!

2009-11-03 @ 03:35:25
URL: http://lopec.blogspot.com
Postat av: Märta-Li

Ja gillar bänken borta vi köksbordet och så gillar ja kaklet :D

2009-11-03 @ 19:34:01
URL: http://martali.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Åh, kära Björk, det går ju bra precis när som helst, men allra helst skulle jag förstås vilja att du tittade förbi när jag är där, så att jag får träffa dig -- och kanske också få bju' på fika och "the grand tour", så du får se lägenheten IRL. :o) Skicka ett sms eller mail och säg när du skulle kunna tänkas vara på väg förbi, så att jag kan hålla mig där då. Okej?

2009-11-03 @ 22:21:27
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Va' kul, Märta-Li och Tomas, att ni gillar min lägenhet och hur jag valt att utforma/inreda den. Själv är jag förstås omåttligt stolt!!! Min rara pappa och min snälle storebror, har ställt upp med både tid, arbete och kunnande, och det har gjort detta möjligt. Men kolla in nästa inlägg!! NU har det hänt grejer!!!!!!!!!!

2009-11-03 @ 22:24:41
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0