Från hylla till hem

Här är mitt kök och mina garderober -- på åtta fullastade vagnar. Sju lastade och drog vi själva -- den åttonde med bänkskivor m.m. kom de ut med ifrån varuutlämningen.

Under lite drygt en timme vandrade jag, pappa och Pär med våra vagnar mellan hyllorna på IKEA:s tag-själv-lager. Jag läste högt från plock-listan och prickade successivt av, medan Pär och pappa sökte rätt på och lastade samtliga varor på vagnarna.Nästan 250 delar stod på plocklistan, så vi hade räknat med att det skulle ta låååång tid. Men vi gick så systematiskt och effektivt tillväga, att vi var färdiga redan efter en dryg timme. Sen återstod att ta oss igenom kassan och ordna med hemtransporten -- totalt tog detta ytterligare en timme.
Sju supertunga vagnar med kollin i otympliga format, är verkligen inte lätta att manövrera bland hyllor och, till kassan, köande kunder. En mycket tillmötesgående, hjälpsam och sympatisk ung man öppnade därför en helt egen kassa för oss, så att vi slapp stå och trängas med alla andra i kön till nån vanlig kassa. Ett nästan meterlångt kvitto och många tusenlappar senare, blev vi omhändertagna av ytterligare en sympatisk ung man: Daniel, på IKEA:s transportservice. Han berättade fascinerat, att han aldrig tidigare haft en så stor hemleverans.
Till det facila priset av 365 kr körde de hem allt detta. Är det inte urbilligt, så säg?
Jag lade emellertid på 250 kr, för de skulle ansvara för att bära in allt. Garderobstommar är nämligen oerhört tunga, jag försäkrar!!! Två mycket trevliga unga män från JetPack, levererade alltihop redan efter en dryg timme -- och de bar in varenda pinal och la dem där jag pekade. Snacka om fin service!!
Från hyllan på IKEA till Bäckebo 22, tog det alltså inte mer än knappt fyra timmar. För ett helt kök och samtliga garderober!! Otroligt, va??

Och nu återstår "bara" själva monteringen. Jag är evinnerligt tacksam, att jag har pappa och Pär till hjälp med denna, för det skulle jag bara aldrig klara själv.

Kommentarer
Postat av: Jesper

Haha nu händer det massa grejer ser jag =) Men nu har det där hänt igen att jag måste klicka runt för att se nyare inlägg =) tror att du lägger in dom i fel ställe för dom nyaste ska väl ändå vara på framsidan, inte inne bland alla menyer?Men annars så ser det bra ut och säg till om det behövs hjälp =) kram kram!

2009-10-03 @ 09:47:35
Postat av: Mamsen

Hihi, Jesper - de nyaste inläggen hamnar alltid först och överst. Du måste kolla dina inställningar eller om du helt enkelt har en gammal länk, så att du hamnar nedåt nånstans i listan av inlägg.

Skriv in asaemelander.blogg.se i adressfältet och tryck "enter", så ska du se att du hamnar rätt. ;o)

Snart blir det flytta av och då behövs det verkligen hjälp! :o)

2009-10-03 @ 20:47:22
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Tomas P

Självklart att du får måla efter dom, vad målar du? Om det blir tavlor eller något liknande tar jag gärna en på min vardagsrumsvägg ;)Åtta vagnar från IKEA... vilken dröm!

2009-10-05 @ 22:33:48
URL: http://tomasfotograferar.blogspot.com
Postat av: Ida Selin

Men shitt! Vad läckert! Jag måste komma och hjälpa dig något! Nu har jag skickat in min skoluppgift för den här veckan, så nu är jag ledig till på måndag :) Pussss!

2009-10-09 @ 09:52:06
URL: http://idaselin.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Åh, tusen tack lilla stumpan! Så gulligt tänkt av dig! Jag vill jättegärna träffa dig, men när det gäller hjälp tycker jag att du ska ägna helgen åt just helgtrevligheter, umgänge och pyssel i ditt eget hem. Men vänta du när det blir flytt av - då vill jag mycket gärna ha hjälp!!!!!!!!!

Pyss!!

2009-10-10 @ 08:56:21
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0