Racerfart på Bäckebo

Nu ni!!! Nu har pappa och jag börjat montera ihop skåp och långt har vi hunnit på bara två dagar!!  :o)
Här i sovrummet på "bordet", håller vi till med monterandet av stommarna och snabbt o geschwint går det när man är två. Tjopp-tjohej, så är det gjort! Lite långsammare går det förstås, när de ska sättas på plats och fixeras i rätt läge...
Pappa spikar på bakstycket på ett av hallskåpen.

Han har rätt mycket bättre precision än jag, när det gäller att spika -- i synnerhet när det man spikar ligger framför en i ansiktshöjd. Armen hamnar då i en så märkligt hög vinkel, att man smärtsamt ofta träffar fingrarna med hammaren. 

Allt det här ska monteras ihop och sättas upp. Många, många skåpstommar blir det innan det är klart, men roligt, roligt är det ju också!!!


Här syns det som ska bli min tjusiga hörngarderobslösning med gräddvita dörrar.

... och här skruvar pappa ihop de bägge garderoberna på andra sidan sovrummet. De ska få fullhöjds spegelglasdörrar. Fint, va? Men själva dörrarna ska jag be lillebror Olof om hjälp att sätta dit -- jag är för kort, för svag i nyporna och ser för dåligt på nära håll, så dörrarna kommer nog säkrare på plats med hjälp av honom och pappa.

Det är viktigt att de fästs ihop tätt och att de står exakt rakt -- detta är absolut pappas grej! Jag är tyvärr varken tillräckligt noggrann eller tålmodig.

Under tiden pappa, med minutiös precision, fixerade garderoberna mot väggarna, ägnade jag istället en god stund åt kökets lådhurts. Oj, så många delar och så mycket att hålla reda på i en enkel lådhurts, säger jag bara!  :o) 

Nu är alla garderober ihopmonterade, så imorgon inleder vi Operation Köksskåp på allvar.  :o)


Ja, vad kan man säga annat än att det är jättekul när det syns vad man gör?! Och just garderober och skåp är ju väldigt påtagliga, så snacka om att det verkligen märks vad vi gör! Skitkul!!!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0