Wee Cumbrae såld för £2 miljoner

- Nämen kära nån! tänkte jag, då jag slog upp veckans upplaga av Largs and Millport Weekly News.
Wee Cumbrae har sålts för 2 miljoner pund!!! 
Den nye ägaren, som heter Sam Poddar, är en indisk liten fastighetsmagnat från Glasgow. Han äger sedan 20 år tillbaka ett väletablerat vårdföretag med gott renommé, Lambhill Court Limited, som specialiserat sig på vårdhem för äldre och handikappade.
Ön har, enligt en artikel jag fann, varit till salu i mer än fyra år. Man trodde tydligen att man funnit en köpare 2007, men denne visade sig ha en fläckig och skuldsatt bakgrund, så något köp blev aldrig av.
Nu har emellertid Sam Poddar och hans fru Sonita, köpt ön och de har inga som helst avsikter att exploatera ön eller skapa nån osmaklig större komersiell verksamhet där. Detta har dock varit folks stora oro, eftersom, Humberts Leisure, den mäklarfirma i London som sålt ön, annonserat att den minsann har potential för en marina om 40 båtplatser, ett nytt hotell och även stugboenden kring en liten sjö på ön. Sam Poddar vill på ett försiktigt och pietetsfullt sätt återställa öns naturliga skönhet, både vad gäller natur och byggnader, och sedan öppna ön för allmänheten.

Jaa, tänk att köpa en ö... *funderar en stund*  Njae, jag tror jag nöjer mig med en tvåa i Bosvedjan.  ;o)

Kommentarer
Postat av: Jesper

Har man pengar så har man pengar ;) Skulle dock själv inte lägga på en ö precis...

2009-07-25 @ 11:15:50
Postat av: Märta-Li

Åh vem fan är vackrare än jag i norra Norrland menar du?;)

2009-07-26 @ 12:34:48
URL: http://martali.blogg.se/
Postat av: KICKI

Åsa har du lämnat landet?! Har du flyttat till Skottland?!

2009-07-28 @ 00:15:02
URL: http://kristinh.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Nej, Jesper, jag skulle heller inte vilja äga en hel ö... Usch och fy!!Och Märta, jag har absolut inte sagt att nån är vackrare än du -- det finns ju inte!!! Men det finns två kvinnor som är LIKA VACKRA SOM DU!! Du har ju TVÅ SYSTRAR som precis som du är OTROLIGT VACKRA!!Kicki...? Kicki vem? Jag känner några stycken, men kan inte placera dig utan efternamnet.

Nej, jag har inte flyttat till Skottland. Än, kanske jag ska tillägga. Jag söker dock möjligheter att kunna jobba fritt och obundet till en ort, vilket skulle kunna ge mig möjligheten att spendera längre perioder i Skottland. Who wouldn't want to live in bonny Scotland and lovely little Largs? ;o)

2009-07-29 @ 22:27:39
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0