View From Our Window

Kom just på att jag väl inte direkt presenterat hur det ser ut där vi bor. Så här ser det alltså ut, när vi tittar ut genom vårt burspråksfönster.


När vi ser ut till höger ser det ut så här. Mc Cabe's bar med uteserveringen där vi ofta sitter med en kall öl -- de har f.ö. Largs' billigaste öl; en halv liter Carsberg för £1.99, vilket är ca 25 kr. De har också ett erbjudande om cheeseburgertallrik med pommes frites, sallad och en pint öl för £5.99 och det har vi nyttjat flera gånger.Och rakt ut genom fönstret ser vi dessa två kyrktorn. Det stora till höger är Cark Memorial Church, Church of Scotland, och det mindre till vänster hör till St John's Church -- också det Church of Scotland, fast med nån annan "inriktning". Skillnaderna mellan de olika kyrkornas "inriktning" här, är hårfin. Det finns många som tillhör Church of Scotland, men ändå har nån egen liten "specialitet" eller nåt som gör just den kyrkan unik....och det är sannerligen inte lätt att fatta vad som skiljer dem åt. Kyrkorna ligger precis intill varandra med bara en liten smal gata emellan sig -- märkligt va? Den stora är f.ö. lika stor som GA-kyrkan hemma i Sundsvall. Kameran ljuger lite, för jag ser att fotot får den att se rätt ordinär ut och den mindre St.John's att se riktigt liten ut -- så är det alltså inte. Titta gärna på inlägget om Visiting Churches, så får ni bättre uppfattning om proportioner och storlek.


Och till vänster från vårt burspråk ser gatan ut så här.
Där gatan slutar syns en gräsmatta -- det är det gräsbelagda området längs the Go-Go, där vi låg och solade förra veckan. Där finns också the Brisbane Bridge -- den lilla bron över åns utlopp i sundet/havet. Bron har byggts till minne av Lord Brisbane, som både bekostade och byggde St Columba's Parish Church, vilket är den andra stora kyrkan nere vid vattnet inne i Largs' centrum.

Om man svänger om hörnet på huset till höger, som man bara ser hörnet av, så kommer man efter bara ca 50 m ner till St John's Court där Ronald och Betty bor.

Kommentarer
Postat av: Märta-Li

Mor! när 17 ska ni besöka Skottlands alla vackra slott då?

2009-07-16 @ 15:49:03
URL: http://martali.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Hmmmm... tja, Märtis - how about NEVER?

Faktum är att vi HADE tänkt åka till Stirling eftersom ett Braveheartmonument, en katedral m m finns där, men jag tvivlar starkt på att vi nånsin kommer att ta oss dit... i alla fall inte i år. Och vi HADE också tänkt åka till ett destilleri, men det är samma sak med det. Och några slott lär vi inte se. Men vi har fullt upp precis hela tiden -- inte en sekunds långtråkigt "ingenting-att-göra". Inte lär jag sakna några slott eller destillerier. :o) (Möjligen då att ha sett Skottlands ursprungliga huvudstad, men det kan jag faktiskt göra nästa år.)

2009-07-16 @ 18:23:22
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Märta-Li

Vilken är den nuvarande?

2009-07-16 @ 23:38:21
Postat av: Mamsen

Hmmm... Den nuvarande är Edinburgh, men Stirling var den ursprungliga huvudstaden. När de bytte eller varför, har jag i skrivande stund inte lyckats lista ut. När jag gjort det ska jag skriva om det här på bloggen. :o)

2009-07-17 @ 00:02:54
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0