A day out

Även om lilla Largs andas lugn och harmoni, så pågår här ständiga projekt och en ivrig entreprenörsanda råder.
T ex påbörjades i september 2008 bygget av en ny pir -- den ska stå klar i månadsskiftet juli/augusti i år. Largsborna kommer såklart att fira detta och vi sörjer det faktum att vi inte kommer att kunna övervara detta glädjefyllda evenemang. Vi får be Ron och Betty skicka oss den veckans nummer av Largs & Mìllport Weekly News, som den lokala tidningen heter. Den lär ha mycket att berätta i det numret...  :o)
Här nedan ett antal bilder från just pirbygget.
Titta noga så ser ni dykarkillen med sin djupmätarstav -- han syns stående i vattnet precis till höger utanför den tredje mannen. Gissa om han fick bråttom ur vattnet när färjan kom ångande genom vattnet.


Grävmaskinen backar fortare än ni kan ana upp ur vattnet, för att ge plats åt färjan som kom farande runt hörnet. Själva hamnbassängen är nämligen mycket liten.

Gissa om grävmaskinen backade snabbt ur vattnet, när färjan kom runt hörnet!! Hamnbassängen är nämligen mycket liten.... och då kommer plötsligt nästa båt -- den som har en grävmaskin ombord, vilket jag visat i tidigare inlägg.
Den lilla rara, lugna hamnen fullständigt sjuder av aktivitet, men på ett Largskt och stillsamt litet sätt.  :o)
Som ni kan se, är många eftermiddagsflanörer intresserade av det som pågår i hamnbassängen.
Vi tyckte att det var väldigt kallt den dagen -- skottarna är emellertid av en helt annan åsikt. De flesta av dem hade bara en t-shirt eller ett linne och möjligen en tunnare kofta. Vi hade nog velat ha åtminstone en vindjacka och långbyxor på oss -- våra piratbyxor och tunna överdelar var långifrån nog skydd mot den kalla vinden.Stretande mot vinden tog vi oss till Vikingar! (observera att det skrivs med ett utropstecken efter) -- en kombinerad idrotts- och utställningsanläggning. Konstigt nog heter anläggningen just Vikingar!... man kan ju tycka att den borde heta The Vikings eller nåt, men nejdå -- Vikingar! heter den.
Här är några bilder från vårt besök där.Det här var en udda maskin vi fann där -- man stoppar i en slant och får ut den manglad och präglad med texten Vikingar. Och jaa, myntverket - the Royal Mint - har godkänt att man förstör 1-pennymynten.  :o)
... och resultatet blev som följer:
Deras utställning om vikingar, var ungefär densamma som den vi har på Kulturmagasinet -- fast mycket, mycket mindre förstås.
För den goda sakens skull (de är nämligen mycket stolta över sin utställning) och för att dokumentera att vi faktiskt varit där, knäppte vi en del bilder. Jag nöjer mig emellertid med att lägga ut en bild av Dimitrie som knäpper kort inne på utställningen.  :o)


På väg hem igen, knäppte vi lite fina bilder -- och dem lägger jag mer än gärna ut.Här regnbågen över berget -- mäktig vy, eller hur? Vore inte dumt att ha ett hus här...  :o)
Och tja... så här ska väl en rododendron se ut..? Åtminstone om man bor i det här klimatet.
Och slutligen ett litet förslag till nyskapande i trädgården -- vad tror ni om sånt här hemma i Sverige?
Nåt för er??  ;o)

Kommentarer
Postat av: Jesper

Fortsatt trevligt ser jag =)Vi har molningt och vindigt här också :) Skkööönt som bara den :DAngående sista bilden på trädgården, jag tror nog att nån i Sverige har så där, Åsa lilla ;)Kram!

2009-07-09 @ 18:08:17
Postat av: Märta-Li

HAHA! Gulligt! Färjor som skyndar sig!!! :D

2009-07-09 @ 23:43:15
URL: http://martali.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0