Our first days here...

Ja, nu har vi varit här några dagar och så smått börjat anpassa oss till the quiet life of Largs. Här är ju så mycket lugnare och mer rofyllt, än i en stor stad som Sundsvall. Det är en by, snarare än en liten stad, och det märks. Emellertid finns inget av den småaktiga, ogina bymentalitet, som brukar prägla t ex svenska byar. Nej, här råder den generösa, hjälpsamma och varmhjärtade skotska mentalitet som får en att känna sig välkommen.

Vi har nu äntligen lyckats få komma in på ett trådlöst nätverk här hemma i lägenheten! Detta innebär att vi slipper promenera iväg till biblioteket varenda gång vi vill använda Internet. Härligt!! Det gör allt så otroligt mycket enklare. Nu kan vi kolla upp tåg- och busstider, öppettider, sevärdheter och arrangemang här hemifrån. Det gör förstås också att vi kan maila och blogga från soffan om  kvällarna, vilket känns avslappnat och skönt.

Och nu ska jag lägga in lite av de första dagarnas bilder.

Som jag nämnde i mitt förra inlägg, så var här otroligt varmt i torsdags - havet låg som en spegel. Just look at it!! Isn't it beautiful?Ön tvärsöver sundet heter Cumbrae - med färjan tar det bara tio minuter över till Millport, som den lilla orten på ön heter. Vi har inte varit dit än, men planerar att ta oss dit -- vi ska hyra oss ett par cyklar, så att vi lättare kan ta oss runt på ön.Vy från centrum och bortöver längs strandpromenaden.Och i motsatt riktning: Strandpromenadens vy in mot centrala Largs.

Utsikt ifrån burspråket i vår lägenhet. Puben, vars bakgård och uteservering man ser, heter Mc Cabe's. Det är egentligen en pub för den yngre publiken, men dagtid och tidiga kvällar funkar den utmärkt även för oss -- i synnerhet deras bakgård, där man kan sitta i såväl sol som skugga och suga på en kall öl.  :o)

... och här är en bild tagen från nyss nämnda Mc Cabe's bakgård. På vänster sida härifrån räknat i det
tredje husets burspråk en trappa upp, sitter vi och äter våra måltider -- det är alltså där vi bor.

Här sitter Dimitrie på just Mc Cabe's...
... och jag är såklart också där.  :o)

Här är Dimitrie och Ron, när vi är på Room -- en av stans ungdomligare restauranger, en lite trendigare version av Sundsvalls Job's för att äta middag.

Så här mystiskt disigt är det ofta i Skottland... man kan lätt förstå varifrån alla myter och historier kommit.
Här är samma bild, fast lite zoomad. Långt ut strax ovanför mannens huvud syns ett skepp -- det är ett av arméns stridsskepp, som av okänd anledning lagt sig på redden. Det är enligt säker källa lite ovanligt p.g.a. sin konstruktion; det syns på radar som väldigt litet, eftersom vinklar och former "lurar" radarn att tro, att det är en mycket liten farkost dess signal fångat upp.
Jag är inte så särskilt intresserad av båtar egentligen, men detta fascinerade mig.
Något som däremot intresserar mig är fotografering och bildteknik -- och just denna bild med mannen på båtvagnen i förgrunden tycker jag är jättelyckad!  :o)
Dagens session avslutar jag med en bild av byggandet av Largs's nya pir.
Det påbörjades i september 2008 och beräknas vara klart vid månadsskiftet juli-augusti i år.
Grävmaskinen gräver ur bottenmassa, som öses upp på skeppet -- jag lovar att det ser ut att vara ett tämligen vingligt och instabilt evighetsgöra. Skopan är inte stor och tar inte särskilt mycket, men skeppet gungar betänkligt vid varje lyft och man kan bara hoppas att grävmaskinen är solitt fastsatt i själva skeppet.Och nu ska vi bege oss ut på picknick -- förmodligen uppe på berget vid nåt som heter [Kåck Malein]. Jag har inte den blekaste aning om hur det stavas, så jag skriver hur det uttalas istället. Det är en gård långt uppe på bergssidan och namnet betyder ungefär "den ensamma tuppen" -- det är ungeför detsamma som "herre-man-på-täppan".

Until later... big hug to you all!  :o)

Kommentarer
Postat av: Jesper

Ser trevligt och mysigt ut =) Får se vad för äventyr som kan hända där ;)

2009-07-04 @ 16:19:16
Postat av: Märta-Li

Cock Marlene?

2009-07-06 @ 14:23:46
URL: http://martali.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0