Lazy days


Ytterligare ett par lugna, rofyllda dagar har förflutit...  :o)

Häromdagen var vi på picknick vid the Pencil -- det är ett minnesmärke över hur skottarna besegrade vikingarna i the Battle of Largs år 1263. Själva monumentet byggdes 1912 och heter the Pencil, för att det ser ut som just en penna.
The Pencil är bara ca en kilometer ifrån där vi bor, så det är en kort liten promenad längs strandpromenaden.Förra året råkade vi komma till the Pencil mitt i nån slags demonstration -- det visade sig att nån pappskalle till politiker föreslagit och fått igenom, att de ska bygga en ny småbåtshamn precis i den här lilla viken. Den ligger precis intill the Marina, som är den nuvarande småbåtshamnen med sina nya, fräscha och moderna hus. Dessa ligger liksom mitt emellan båtplatserna och den omdiskuterade viken. Tanken har alltså varit - vilket sedermera också klubbats igenom - att det på vardera sidan om the Marina's byggnader, ska finnas båtplatser. Kruxet är bara att det skulle förstöra den natursköna omgivningen kring the Pencil -- den betonganläggning till småbåtshamn, som de bestämt sig för, kommer verkligen att förfula området. Jag kan förstå att folk är upprörda. Det har tydligen också försiggått nån slags mygel och fuffens kring hur förslaget klubbades igenom -- de beslutande hade visst inte fått all nödvändig information, utan vissa kritiska och avgörande detaljer hade undanhållits dem. Hade de fått dessa, hade utgången av mötet blivit en annan.
Nu är beslutet fattat och engagerade grupper försöker få det hävt... Hur det kommer att gå, har jag ingen aning om. Debattens vågor gick höga ifjol och pågår fortfarande med oförminskad styrka. Jag hoppas innerligt att de vinner, för visst vore det gräsligt om de fick förstöra den här underbara viken? De kan bygga ut sin småbåtshamn åt andra hållet -- alltså där småbåtshamnen redan ligger. Men jag antar att de som styrt detta, menar att turister hellre lägger till i en naturskön småbåtshamn, än i en som har utsikt över ett par kranar vid en omlastningsplats för fartyg. Cyniskt...  :o(Jag och Dimitrie picknickade alltså längst ut  på udden till vänster om the Pencil.
Det var en lugn, skön dag och vi hade med oss kycklingsallad, cupcakes från kyrkans försäljning av kaffebröd och en flaska rödvin. Vi stoppade i oss precis alltihop och lullade hemåt först framåt femtiden.
Vi knäppte inte särskilt många bilder den dagen (jag förstår inte varför... kan fotograferandet ha påverkats av rödvinet? ;o) ) , så jag lägger in de få vi faktiskt tog.


Senare på kvällen vandrade vi längs stranden inne i centrala Largs och jag passade på att fotografera vattnet, stranden och den härliga kvällshimlen.
Visst är det vackert? Och visst andas det lugn och harmoni??
Igår - söndag 5:e juli - var det en sån solig, varm, låååångsaaam dag, att vi inte ens tänkte på att ta med oss kameran.
Vi låg på filten på grönområdet borta vid the Gogo Burn, som stans lilla å heter. (Burn eller beck på skotska är detsamma som stream eller river på engelska.) Den är inte mycket mer än en bred bäck nu på sommaren, men oh så skönt det var att vada runt i det grunda vattnet. Det var inte mer än 15 - 20 cm djupt och därmed inte särskilt kallt, utan snarare svalt och skönt för solvarma och svettiga fötter. Jag ska ta en bild lite senare och lägga in här, så ni får se vår lilla solglänta vid the Gogo.


Och nu är det nog dags att skutta i duschen och komma i ordning. Exakt vad dagen kommer att innehålla vet jag inte, men vi ägnar en del tid för planering av en liten tripp till Stirling. Vi tycker båda att detta känns mycket mer intressant än Edinburgh, så förmodligen struntar vi i att åka dit -- det visade sig också bli mycket, mycket dyrare än vi räknat med och vi känner inte att vi måste åka dit just i år. Kanske blir det nästa år istället?  :o)

Kommentarer
Postat av: Jesper

Se där =) skulle kanske varit kul att följa med :)

2009-07-06 @ 14:53:44
Postat av: Sanna Norsell

Me Like! Det ser fantastiskt ut... blir allt avvis på er! Ha det så gott och njut i fulla drag! Kram Sanna

2009-07-07 @ 16:03:27
Postat av: Ida Selin

åh va mysigt med picknick!

2009-07-07 @ 18:14:22
URL: http://idaselin.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Jojo hörni! Picknick är riktigt mysigt när vädret är bra, stället trevligt och korgen fylld av gott att äta o dricka. Mind you, we were a bit tipsy before the picknick was over... ;o)

2009-07-08 @ 02:42:48
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Karin Karlsson (Märta-Lis kompis)

Gud vilken underbar resa ni verkar ha, jag blir så sugen på att besöka Skottland!! va duktig du är som lägger ut alla fina bilder här oxå!! Kram!

2009-08-04 @ 20:20:33
Postat av: Mamsen

Hej Karin!!! Så roligt att du kikar in här!

Och joo -- Skottland är helt underbart fantastiskt otroligt vackert!!! Det är obeskrivligt och jag bara ÖNSKAR att jag hade en proffsigare kamera, som bättre kunde fånga allt det vackra. Nu får både ni och jag hålla till godo med de bilder jag har... och visst visar de ändå ganska bra hur ljuvligt det är i Largs? :o)

2009-08-05 @ 00:32:53
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0