Largs Players At Brisbane Hall

I torsdags var jag och Dimitrie på teater här i Largs -- det var kanonbra!!!
Jag var lite tveksam till om jag verkligen skulle kunna hänga med i komedi på skotska, men det var absolut inga problem. Det gick precis hur bra som helst!!!

Här är artikeln i Largs and Millport Weekly News om uppsättningarna, som kommer att visas två gånger i veckan tills i slutet av augusti.
Ikväll var deras allra första föreställning för säsongen.
Teaterlokalen var liten, urcharmig och som hämtad direkt ur 50-talet -- jätteläckert och otroligt fascinerande! Se själva på följande bilder!!
Med bara fyra bänkrader rymdes inte särskilt många, men vi som var där var desto mer entusiastiska.


Vid ett brunt Perstorpsbord såldes biljetter och ur en rostfri matkantin fick man köpa lotter till kvällens lotteri.


På pianot står de två vinflaskorna och chokladasken, som är kvällens skänkta lotterivinster.
Behållningen går förstås till teatersällskapet, deras rekvisita, kostymer et cetera.


Några platser var kvällen till ära reserverade för vänner och anhöriga till skådespelarna.


De röda galonklädda stolarna är urgamla, men välbehållna och utan andra skador än lite avskavd färg. Man tror knappt sina ögon...   :o)


Här syns den mycket enkla ljud- och ljusteknikerhyllan. Charmigt, va?


Här är programmet för de två föreställningar de ger den här sommaren.Och här ser ni vilka de två uppsättningarna är. Jag berättar närmare och i mer detalj om dessa längre ner i inlägget.


Och här är skådespelarna ur den första uppsättningen.Teatersällskapet gav två korta, ca halvtimmeslånga, teaterstycken. Det första var Caught on the Hop, vilket var en en förväxlingskomedi i Nils Poppe-stil. Den var helt otroligt bra och skådespelarna gjorde en helt enastående bra föreställning!! Eftersom det var öppningskvällen vi var där, så kunde man ha tänkt sig nerver som spelar sina spratt, "barnsjukdomar" etc., men av sånt syntes verkligen ingenting! Det var i sanning första klassens skådespeleri!! Jag skulle faktiskt vilja se det hela igen!!! Hellre äta hemma i lägenheten några kvällar extra och istället lägga pengarna på ett återbesök på teatern.
Min kamera har ju en filmfuktion, men det kom jag tyvärr inte på förrän i det andra stycket, som hette Albert, därför finns det inget filmat ifrån föreställningen före pausen. Andra föreställningen Albert var emellertid en jätterolig grej, som byggde på språkförbistringar mellan tre personer: 1.Karin en au-pair från Finland, 2.Nico italiensk bror till frun i familjen där Karin var au-pair och 3.Albert en kärlekskrank kille som visade sig vara fruns f d sommarflört och ovetande far till hennes nyfödda baby. Dessa tre personer kunde inte förstå varandra, eftersom de inte hade något Lingua Franca -- d.v.s. de talade inget gemensamt språk. Karin var ju au-pair i familjen för att lära sig språket, Nico kom ifrån Italien för att hälsa på sin syster som nyss fött barn och Albert kom för att återknyta kontakten med den kvinna han upptäckt att han inte kunde glömma eller släppa tankarna på. Skådespelarna talar förstås engelska med varandra, så att publiken förstår vad de säger, men vi hade före föreställningen fått veta att de inte förstår varandra -- tja, det hela blev jättekul och de trasslade in sig i mängder av språkliga förvecklingar och missförstånd.
Jag har filmat ett par små snuttar, som jag lägger ut här som smakprov. Nico har just frågat Karin var toaletten är och hon har förstås missförstått honom... hon svarade att han kunde sitta ned o vila i den gröna fåtöljen. Han finner självklart detta upprörande och tänker under inga omständigheter lätta på trycket inför henne då och där i vardagsrummet. Han går ut och lyckas hitta ett sätt att göra det naturen pockar på -- men det blir i en hatt. Under tiden har Albert anlänt för att besöka sitt livs kärlek, som är Alberts syster Francesca... och sen börjar klippet.Klippet fortsätter här nedan...Och här nedan en av skådespelarna i Caught on the Hop, när han rundar och tackar alla för kvällens insats.
Visst har han en härlig dialekt??? Och en lika härlig humor!!!
As I said -- a wonderful evening and a great performance that I very much would like to see again before our stay in Largs is over!!


Och när vi lämnade lokalen fann vi ännu ett skådespel, fast detta var naturens eget och fantastiskt vackert och mäktigt... se en så underbart vacker solnedgång!!!! Min kamera är ju inte särskilt avancerad och fångar inte sånt här så bra, så ni får föreställa er hur enormt mycket vackrare det var i verkligheten.

Incredible evening!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0