Saker, som sätter guldkant på mitt hem
Jag har i tio år, ända sedan vi flyttade till Hagavägen, haft en takplafond i frigolit -- en slags stuckatur, som ska sitta mellan kristallkronan och taket. Det har emellertid aldrig blivit av att jag satt upp den. Den har liksom bara legat där i sin förpackning och följt med i flyttarna.
Nu har jag i alla fall fått fingrarna ur... ja, ni vet... och målat den och fått upp den på plats. Jättefint, tycker jag såklart att det blev. Och dödsenkelt!! Jag fattar inte att jag inte kommit mig för, att göra det tidigare. Vad tycks?


Försök se förbi den störande lilla detaljen, som den öppna kedjelänken utgör. Se istället den jättefina stuckaturen!! Enkel och billig, men visst ger den ett fint och gammaldags intryck?
Jag ska be far ta med en platt-tång, för själv äger jag ingen, och hjälpa mig med denna lilla, men ögonstörande, detalj. Bortsett från den lilla pyttesaken, så tycker jag dock att det blev kanonfint! Mitt kök måste vara Bosvedjans trivsammaste, så är det bara!!

Underbar och inte alls kostsam lyx, är dessa ljusmanschetter från Vackra hem. Har ni inte varit dit och botaniserat bland de bedårande, underbara saker de säljer, så vill jag varmt rekommendera er att göra det -- å det snaraste!!! De har verkligen allt och i alla prisklasser. Vill man slå på stort, finns det sånt, och har man behov av att bara få pyttelyxa lite så där i slutet av lönen, så finns det massor av sånt också. Jag säger bara: Besök Vackra hem!!!Se så vacker min kristallkrona är, med de vackra, skira ljusmanschetterna och tomtarna. Man blir nästan andäktig!Mitt fönster, som nu blivit riktigt juligt. Jag har lyckats laga mina glittriga gamla 3D-stjärnor (Rusta), så nu hänger de som synes där. Den vita hängande ljuslyktan, som jag älskar, har jag fått av Ewa -- min mammas sladdsyster, som för mig var den storasyster jag inte hade. Vi var nämligen nästan jämnåriga. Tyvärr dog hon 2004. Ljuslyktan är, som ni säkert förstår, efter det ännu mer värdefull för mig. Den syns emellertid mycket bättre några bilder längre ned.

Jag har nu köpt och satt upp en tredje gardinlängd, vilket gör att det känns mer ombonat. De här vita gardinerna med öglor upptill, är från Ikea och kostar bara 79 kr för två längder. Jag är otroligt nöjd med dem! De är precis lagom ljusgenomsläppliga och hindrar lagom med insyn.

Den stora vita pomlan, som hänger i rött sidenband, är den enda som idag finns kvar. Ursprungligen fanns tre, men två har tyvärr gått i kras. Jag kan dock inte låta bli att hänga upp den, för jag tycker att den är så himla fin!
Min fina, fina julblomma, som jag fick av Prins Tobias av Stenstaden. Visst är den jättefin? Den läckra zinkkrukan med snöflingor på, kommer jag såklart att ta fram varje år. Jag ska jag försöka ordna nåt fint arrangemang i den nästa år, men jag har, som bekant, inga gröna fingrar, så sannolikt kommer jag att få be Tina om hjälp.
Andra saker som jag älskar, har nu börjat titta fram ur kartonger och flyttlådor. Bland annat har mina kära änglar plockats upp. Tillåt mig presentera dem för er.


Den här stora, bedårande ängeln fick jag av Jonas Lindh, som då var mycket högt älskad måg i huset. Jag tänker varma tankar om honom, varje gång jag dammar den. Den slumrande ängeln ligger på mitt skåp året runt och är mycket omhuldad. Ve den som lyfter den!! Jag är nämligen vanvettigt rädd om den!Denna vackra gräddfärgade madonna, köpte jag i Largs. Även den tillhör det som är s.k. no-no! hemma hos mig, för jag är jätterädd om henne. Hon är viktig för mig.Dessa två små raringar, är egentligen inte mina -- de tillhör två av mina döttrar (vilka vet jag inte). De fick alla tre nån gång i början av 2000-talet, varsin ängel av mormor och morfar i julklapp. Endast en har vid flytten hemifrån tagit sin ängel med sig. På mitt skåp sitter de emellertid fint och pryder väl sin plats, tills nån dotter vill ha sin ängel åter.Min Jesusfigurin är enormt vacker, tycker jag! Den är gjord av nån slags matt keramik/porslin. Jag har haft den i många, många år och min ängelsamling skulle inte kännas komplett utan den.
Den här trinda och roliga ängeln med gloria och guldlockigt hår, har jag fått av min kusin Linda. Jag tycker att den är helt bedårande! Den kompletterar min ängelsamling på ett härligt sätt och gör den allsidig.  I love it!!
Den här otroligt vackra ängeln ifrån Goebel, har jag fått av lillebror Olof. Visst är hon jättefin? En av mina dyrgripar!
En takplatta av skiffer, som skotske Ron Bisset målat ett jättefint keltiskt kors på.

Ett änglahuvud, som jag fick av mina döttrar för många år sen. Det får mig alltid att tänka på filmen Phantom of the Opera, som ju är min favvofilm alla kategorier. Operahuset i filmen är smyckat med mängder av såna här små barnaänglar. Jag är helt såld på det här lilla ansiktet. Visst är det vackert???

En ängel, som jag unnade mig själv för många år sedan. Nån slags fuskporslin, men jag älskar den ändå.

En otroligt vacker fiolspelande ängel, som jag fått av mina föräldrar. Visst är den bedårande?? Tyvärr har stråken förkommit, men vad gör väl det? Den är lika intagande för det.

Den här rara lilla ängeln fick jag av Marie Sörberg, en klassmamma, då mina barn gick på Hagaskolan -- alltså för många, många år sedan. Den var en av de allra första jag fick och jag minns hur jätteglad jag blev över den söta gåvan.
Den här lilla pytteängeln är blott 6-7 cm, fast den ser större ut på bilden. Och dess dräkt är också grönare än bilden visar. Den är en av de änglar jag unnat mig själv genom åren, och jag är mycket förtjust i den.

Den här fina guldängeln i gips, fick jag av en teckenspråkselev, som jag hade i slutet av 90-talet. Hon heter Chris och gick KomVux på Timrå norra gymnasieskola, där jag jobbade på den tiden.

Den ängel som inte presenterats, ligger i skåpet i väntan på att hängas upp. Hon är nämligen en flygande ängel, som ska hänga fritt. I de här väggarna borrar man emellertid inte utan att ha en kunnig pappa närvarande, så hon får ligga där hon ligger ett tag till.


Ja, det var lite av de saker som skänker mitt hem guldkant och känsla av hemtrevnad. Några nya och många gamla. Men det är ju så jag älskar och vill ha mitt hem -- en skön blandning av gammalt och nytt.Kommentarer
Postat av: Jesper

Den ängel som redan har presenterats är Åsa själv :)

2009-12-27 @ 18:03:51
Postat av: MarieAnne Lundqvist

Åh vilka fina änglar du har ,jag samlar också på änglar så jag blev alldeles betagen när jag fick se dina Kram M-A

2009-12-27 @ 18:18:50
Postat av: Mamsen

Åh, Jesper, du är för gullig! Det är ju DU och inte jag, som är en ängel. Lycklig den unga dam du en dag gifter dig med, säger jag!

Kram på're!

2009-12-27 @ 20:30:02
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Oh, va' roligt att du också samlar på just änglar, Marianne! :o)

För mig var det en ren slump, att jag började -- jag bara råkade få änglar i present och blev så betagen att jag ville ha fler... och vill det fortfarande. Hur började du?

2009-12-27 @ 20:32:24
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0