Home Sweet Home

Äntligen har jag hittat en lägenhet, som är som jag vill! D.v.s. en stor 2:a med L-kök i markplan i Bosvedjans nedre del.

Och nu börjar alltså det stora renoveringsarbetet. Jag vill ju att mitt hem ska vara ljust och fräscht med enhetliga golv, och det kräver en hel del - både i jobb och i pengar. Men det får ta den tid det tar och tack vare mina älskade föräldrar, sitter jag ju inte i sjön. Jag kan lugnt poa på tills allt är färdigt. Ingen ko på isen, alltså.


Idag lämnade jag över handpenningen och fick tillgång till lägenheten. Jag passade såklart på att knäppa lite bilder. Så här ser alltså mitt nya hem ut idag... gissa om det kliar i penslar och rollar!  :o)

Här har jag försökt göra en ungefärlig planlösning. (Jag är emellertid inte särskilt duktig på sånt, så ni får ha lite överseende. Inredning, proportioner etc. stämmer absolut inte.)
Lägenheten har en i mitt tycke skitbra planlösning!! Här är det nån som verkligen tänkt till.  :o)
Sovrummet ligger mot norr. Hallen är ett nav och inte, som så ofta, en lång korridor, vilket är jättesmart. Utgången till uteplatsen är ifrån köket istället för ifrån vardagsrummet. Matplatsen är stor och avskild från matlagningsdelen. Man kan gå runt i lägenheten -- alltså, det finns en dörr mellan kök och vardagsrum, och såklart från dessa rum även ut mot hallen. (Jag lyckades bara inte få dit innerdörrar och öppningar.)


Här är vardagsrummet  -- jag står i dörren in till köket och knäpper. Mamma kikar in i sovrummet.
Den målade väggen är ett konstverk, som pappan till lägenhetens förre ägare lät barnen och deras kamrater måla. Är det inte härligt av en pappa att göra så? Jag blir så himla glad när jag ser väggen, så jag skulle nästan vilja behålla den som den är.
Pappa och Olof inspekterar vardagsrummet och konstaterar att parkettgolvet är i helt otroligt fint skick.Det är strukturtapeter, så det kommer att ta lite tid innan jag lyckats få ner dem, men jag har ju gott om tid och ett glatt humör.
Mamma noterar att fönsterbrädan av marmor finns kvar, vilket vi bägge tycker är kanonbra! Och Sara, den förra ägarinnan, berättar att det finns fler nere i förrådet i källaren. Jag blev jätteglad!!!
Det extra fönstret i vardagsrummet, ger ett härligt tillskott av ljus, tycker vi allihop!

Jag tycker att jag får ett härligt och stort vardagsrum med mycket ljus!

Olof kikar ut genom sovrumsfönstret. Även här sitter fönsterbrädan i marmor kvar -- härligt!!
Se så många garderober det är i sovrummet!! De ska förvisso rivas ut och bytas mot nya, men man får ju ändå en viss aning om sovrummets potential, eller hur?
- Ska'ru behålla dörrarna, eller skulle vi kunna få dom? skämtar lillebror medan han knäpper en bild, som han mms:ar till sin fru Katarina. De vill byta ut dörrarna hemma hos sig, så han passar på att skoja lite med henne... jag känner mig emellertid tämligen säker på att hon inte vill ha de här dörrarna.  *skrattar gott*
- När plastdörrfodren kommer bort, blir det här jättefint! säger mamma och pappa.
- Jaa och när jag fått sätta in ett ljusinsläpp ovanför dörren, blir det ännu bättre!!! säger jag.
Kolla in vilken stor och fin hall jag kommer att få!!! Och med garderober i bortre änden! Då kommer jag inte att behöva ha alla ytterkläder hängande framme! Yabbie!
Här är en bild från vardagsrummet in mot kökets matplats. Mitt kök är i dagsläget väldigt blått, men tro mig, det ska bli vitt vitt vitt...  :o)
Här står pappa framför balkongdörren ut till uteplatsen. Som synes har jag en rätt rejält tilltagen matplats, så jag kommer att få plats med mitt stora bord och alla sex stolarna. Härligt!!! (Fast jag har efter långt övervägande nu kommit fram till, att jag ska kapa benen på stolarna, för det är så otroligt jobbigt att sitta utan att nå ned till golvet.) Det kommer att bli så bra, så bra!!!
Här står jag på matplatsen och knäpper. Visst får jag ett stort och bra kök?!!
Här står jag i hallen och knäpper. Se vilken härlig potential mitt stora L-kök har!!!
Och här är mitt mycket blåa badrum. Nytt och fräscht!
Golvvärme, handuksvärmare, ställning att hänga tvätt på och fördraget för tvättmaskin. Perfekt, va? Här ska jag sätta in en toppmatad 40 cm bred tvättmaskin. Oh, det kommer att bli så bra!! (Och så blått!)
En liten bild in till vänster mot toaletten och handfatet. T.o.m. toalettpappershållaren (som emellertid inte syns i bild) är fin! Precis en sån som jag själv skulle ha köpt om det hade saknats.
Här står mamma i köksdörren och ser ut i portuppgången. Visst är det perfekt med en så stor hall?

Och den sista bilden knäpper jag åt höger, medan jag går ut genom dörren. Sen låser jag mitt nya hem och åker nöjd hem med mor och far för att äta middag. Idag tror jag banne mig att vi ska unna oss ett glas rött till den oststuvade blomkålen, köttfärsbiffarna, ruccolan och potatisen, för detta är verkligen värt att fira.
Nu är man på G, gott folk!


Kommentarer
Postat av: KICKI

congrats Åsa :) Bosvedjan är ju ett väldigt fint område om jag får säga det själv ;) Väldigt fin lght du hittat, och ååh vilket badrum. När man bott i bos så blir man väldigt kräsen på badrummet, i guess you know why :) Får man fråga vilken nr du flyttar in i?! :)

Kramar och lycka till!

2009-08-17 @ 11:34:01
URL: http://kristinh.blogg.se/
Postat av: Märta-Li

Va faan har hänt med väggen?

2009-08-17 @ 16:14:49
URL: http://martali.blogg.se/
Postat av: Märta-Li

Badrummet ser ju bra ut :D

2009-08-17 @ 16:15:48
URL: http://martali.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Jaa, Kicki, vem du nu är... Jag kommer att stortrivas, det känner jag redan nu.

2009-08-17 @ 19:09:29
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Men Märtis, vadå fint badrum..???!!! BLÅTT är det!!! Och det vet du ju vad mamsen tycker om blått, eller hur?

Och så har nån dum rackare satt in en DUSCHKABIN, men DEN åker all världens värld, så fort jag bara har tid och möjlighet att ta ut den och sätta in en glasvägg istället. Snacka om att skapa en städfälla! Varför ha en kabin med en kant på golvet som hindrar en från att raka ner vatten i golvbrunnen? Kanten gör ju att jag måste dammsuga golvet och sedan knäskura det, när jag så enkelt skulle kunna svabba av det och raka ner vattnet i golvbrunnen, om bara inte kanten var där. :o(Och väggen: Pappan till hon som ägde lägenheten, lät henne och kompisarna måla väggen när hon var liten och här på besök. Och sen har den fått vara kvar hela hennes uppväxt. Jag tycker att det var jättegulligt av hennes pappa! :o)

2009-08-18 @ 09:13:42
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Tomas P

Det ser härligt ut! :) (med fantasi och framtid!)

2009-08-21 @ 16:17:21
URL: http://lopec.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0