Fresh Farm Eggs

Jag och Dimitrie tänkte oss en promenad till Knock Hill, men vädret ville annorlunda. Enligt väderleksrapporten skulle det bli en molnig och grå dag, möjligen skulle vi få några stänk eller någon enstaka liten skur. Vi hade garderat oss genom att ta med paraplyet, men det totala ösregn som kom hade vi definitivt inte räknat med. Vädret i Largs är uppenbarligen lika svårt att spå som vädret i Arådalen...
Halvvägs till Knock Hill började det alltså att blåsa, vina och vräka ned regn. Vinden vände och vred hela tiden och kastbyarna var så hårda att vi knappt kunde hålla i paraplyet. Vi gick tills vägen tog slut vid en stor vit gård / farm. Det var en märklig byggnad, som jag tyvärr inte i sin helhet lyckades fånga på bild. Den var emellertid vit, låg och bred med ett valv över ingången -- valvet var krönt av ett toppigt tak som på ett kyrktorn och tillika en klocka som visade tiden. 
Vi insåg att vi skulle tvingas vända, eftersom vägen tog slut, men Dimitrie drog sig till minnes en skylt om färska ägg, så vi tänkte att vi skulle passa på att köpa några innan vi vände åter mot Largs. Sagt och gjort -- vi sökte oss in på gården och fick av dess ägarinna köpa tolv dagsfärska och vackra ägg i alla de färger, former och mönster. Gissa om de var goda till frukost dagen efter!!! 
Av förklarliga skäl knäpptes inte många kort den dagen -- kameran är ju inte gjord för undervattensfotografering och det var tämligen blött.  ;o)  Här är emellertid de få bilder jag knäppte. Jag får knäppa bättre bilder på gården nästa år. 

Som synes är gården ända sedan 1622.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0