LCHF Morotskaka
Morotskaka á la LCHF
Portioner: 10
Källa: Lindas Viktresa med LCHF
Ingredienser:
50 g smör
3 ägg
3 msk sockerersättning
lite salt
3 dl mandelmjöl
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
2 tsk kanel
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
2 små morötter
Till creme cheese-frostingen
200 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
1-2 msk sockerersättning
0.5 dl creme fraiche
Gör så här:
Smält smöret och blanda ner vaniljpulvret.
Låt svalna.
Kör mandlarna i matberedare tills det har blivit ett mandelmjöl.
Blanda mandelmjöl med kanel och bakpulver.
Skala och riv morötterna på den fina sidan på ett rivjärn.
Obs! Om du river på den grova sidan, så blir morötterna torra, istället för saftiga!
Vispa ägg, sockerersättning och lite salt poröst i en matberedare med ballongvisp eller med vanlig elvisp. Vispa länge så att det blir rejält fluffigt.
Vänd ned mandelmjöl, kanel, bakpulver och yoghurt. Vispa inte, utan rör och vänd!
Vänd ner morötterna i smeten.
Blanda sist i det smälta vaniljsmöret.
Häll ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper.
Grädda ca 25 minuter på 175 grader.
Gör under tiden frostingen.
Rör ihop det rumsvarma smöret med övriga ingredienser.
Då kakan svalnat breder du blandningen över kakan.
Om du vill kan du dekorera kakan med kokos eller strimlor av riven morot.