LCHF Jordnötskakor à la Åsa
Jordnötskakor à la Åsa
Portioner: 20-30 kakor
Ursprunglig källa: Sofia Werlin – Viktminskningsbloggen.
Här i Åsas egen tappning.
Ingredienser:
Ingredienser till ca 20-30 stycken:
75 g smör
½ dl sukrin eller Canderel
2 - 5 msk jordnötssmör beroende på hur mycket jordnöt du vill att det ska smaka
½ dl skalade sesamfrön (det gick precis lika bra med oskalade)
½ dl kokos – Obs! om du inte gillar kokos, så byt det mot sesamfrön.
2 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och sukrin poröst i en matberedare eller med elvisp.
Rör samman jordnötssmör och ägg samman med smörblandningen.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner. Rör sedan samman till en smet/deg.
Om du låter degen vila i kylen i en timme, kan du rulla degen till små bollar och sätta i små kakformar och få prydliga små kakor. Det går dock lika bra att klicka ut direkt i formarna och platta till lite lätt med skeden.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter eller tills kakorna har blivit gyllenbruna. Låt kakorna svalna innan de ska ätas.
Kika in på www.lchfrecept.com! Där finns mycket gott!