#sickasfk når Annika Strandhäll 4 juli

Den 4 juli publicerar Sundsvalls Tidning en artikel med socialminister Annika Strandhälls syn på och kommentar till protestaktionen #sickasfk. 
 
Vi hade alltså gjort det så många trott var omöjligt - och det bara inom loppet av en vecka. 
Vi hade nått ända upp till Annika Strandhäll och fått henne att bemöta protestaktionen med en kommentar. 
Det här gav fyr på brasan, vill jag lova. Nu blev delningarna ännu fler och uppmärksamheten för protestaktionen bara ökade. Alltfler hörde av sig och ville delta. Anhöriga, kamrater, grannar, personer som inte själva är drabbade men upprörs över Försäkringskassans metoder. Till och med läkare. 
 
Jag började inse att jag skulle behöva förlänga protestaktionen ytterligare. Och en vecka i taget, så som jag hade tänkt, skulle sannolikt inte vara det bästa alternativet. Förmodligen skulle det vara bättre att göra aktionen längre... 
 
Men mer om det i nästa inlägg. Här följer artikeln: 
 
Socialminister Annika Strandhäll (S) välkomnar protestbreven och medicinförpackningarna från sjukskrivna. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Socialminister Annika Strandhäll (S) om protesterna: "Jag är glad över alla som hör av sig"

 
Massprotesten med brev och tomma medicinförpackningar från sjukskrivna runtom i landet välkomnas på högsta ort.
– Jag är glad över alla de som hör av sig med sina erfarenheter, kommenterar socialminister Annika Strandhäll (S).
 

Protesten som dragits igång av Åsa E Melander, före detta lärare och politiker i Sundsvall, har vi berättat om nyligen.

Under hashtaggen #sickasfk bombas Försäkringskassans generaldirektör Maria Hemström Henningsson och den ansvariga ministern Annika Strandhäll med brev.

I kuvertet stoppas även en tom medicinförpackning eller ett par receptfria tabletter. Syftet är en gräsrotsaktion i protest mot hur Försäkringskassan nekar sjuka människor rätten till sjukförsäkring och mot regeringens direktiv till Försäkringskassan.

Annika Strandhäll (S), socialminister tillika socialförsäkringsminister på plats under politikerveckan i Almedalen, kommenterar aktionen välvilligt.

– Det duger inte att människor inte får det stöd de behöver, både ekonomiskt och stöd tillbaka till hälsa och arbete. Jag har varit tydlig och gjort de förändringar som krävs för att det ska bli verklighet. Något annat duger inte för mig som socialdemokrat, säger hon.

 

 Åsa E Melander i Sundsvall anför gräsrotsaktionen som går under namnet #sickasfk.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0