Egoistiska bilister med dragkrok

 Jag har nyligen kostat på nya registreringsskyltar och reparation av min bil. Orsaken var att någon backat på min bil och tryckt in min front med sin dragkrok. 


Om personen hade varit ärlig och satt en lapp på min bil, så hade det inte gjort mig lika ledsen, även om det hade kostat mig en del pengar. Nu gjorde personen inte det. Den bara struntade i det och smet. 
 
Jag blev extra ledsen eftersom jag då precis fått tillbaka min nylackade och reparerade bil efter en kollision, som var den andre förarens skuld. Denne tog på sig allt, men försäkringsbolaget sa att enligt deras policy skulle jag betala min bils skador oavsett vems fel det var. 
Det var bara att acceptera. Det kostade mig 14000kr. 
 
Jag har alltså helt nyligt kostat på min bil och rekondat den för att jag ska sälja den. 
Så råkar jag idag få syn på min bil framifrån... och vill bara gråta. 😫
HUR kan man skada en annan bil UTAN att ta ansvar för det? 
Så j-kla egoistiskt och hänsynslöst!!! 😥
 
 
 
 
 
 

Öppenhet, vänskap och god mat

En av våra elever bjöd hem oss lärare på middag. Så himla fint och snällt gjort. Dessutom alldeles väldigt modigt. Dels för att yrkeslärarna är restaurangutbildade, dels för att vi inte har något lingua franca. Eleven pratar nämligen inte särskilt mycket svenska än, så vi har svårt att förstå varandra. 

 
Till det här dignande och vackra bordet välkomnades vi att sitta ned. 
Så många vackra, väldoftande och okända maträtter. Verkligen en fest för alla sinnen. 
 
Fantastiskt god soppa med röda linser, härliga kryddor och citron.
Den här soppan vill jag absolut lära mig att göra. 
 
En underbart god syrisk maträtt, som heter Jabrak. 
 
Jabrak är fantastiskt goda vinbladsdolmar med fyllning av köttfärs, grönsaker, kryddor och ris. 
Den här rätten serveras varm med mört lammkött, som kokats med dolmarna. 
 
Ovanpå hälldes en blandning av citronjuice och hackad vitlök. Magiskt gott! 
 
Det här var en mycket god vegetarisk variant på Jabrak. Jag tror att den heter Jabrak Jalane. 
Den här rätten serverades kall. 
 
Det här är en hel vitlök. Den har fått koka i grytan tillsammans med Jabrak. 
 
Innehållet i de här kokta vitlökarna var mjukt, lent och fantastiskt gott. 
 
Det här heter Kebbeh. De är friterade fyllda saker, som är otroligt goda. 
 
Här är hemgjord naturell yoghurt.  Den är fantastiskt god. Kebbeh var magiskt gott tillsammans med den här yoghurten. 
 
Tabouleh - en jättegod sallad på bland annat bladpersilja, tomater, lök och citron. 
 
Pepperoni, salladslök och ruccola. Fräscht och gott! 
 
Det här var en fantastiskt god maträtt, som jag tyvärr glömt namnet på. Det var som en deg av nötter, kryddor och chili. Man doppade i olivoljan och vände runt i den hackade persiljan. MAGISKT gott! 
 
Vi åt så att vi nästan storknade. Det var så himla gott, så det var bara helt omöjligt att sluta äta, trots att man egentligen var mätt. Tungan ville bara ha mer, fast magen sa nej. 
 
Middagen avslutades med arabiskt kaffe, te, frukt och trevligt samspråk. 
 
Vi pratade och umgicks med hjälp av enkla meningar, armar och ben, och en gästande måg, som kunde mer svenska. Det var en härlig och jättetrevlig kväll tillsammans med vänliga och trevliga människor. 
 
 

Aktiv pyssel-, bak- och hälsa-på-lördag

Idag har jag en aktiv, effektiv och trevlig dag. 😊💪🏼💚👌🏼

 
Jag syr och bakar inför en mitt-på-dagen-fika ☕️🥛🍞🥖💝hos ena dottern och storebrors födelsedagsfika 🎂☕️🎁🍞ikväll. 
 
Dottern ska snart få barn, så hon behöver få lägga sin tid och energi på förberedelser inför det, och jag som gillar att baka snor snabbt ihop lite gott matbröd till ett matigt fika. 👍🏼😊
Nu har jag sytt färdigt Lyckes lilla baby-nest. Det blev fint, tycker jag. :D 
 
Jag sydde två vändbara formsydda "kuddar". De är jättetunna, så de är egentligen inga kuddar, utan mer som skydd för babynestet. Ifall hon t.ex. kräks lite, så är det bara att byta "kudde" eller vända på den. 
 
 
Jag bakade fyra plåtar med Noon Barbari:
En till storebror Pär, som fyller år idag. 
Två till fikat hos Ziri och Stefan. Jag, mina föräldrar och min mellandotter ska dit på besök idag. 
En till mig själv, eftersom jag får en gäst imorgon. 
 
 
Noon Barbari går fort och lätt att baka. Jag har experimenterat fram ett eget recept. 
Klicka HÄR, så kommer du direkt till mitt recept. :D 
 
Bara cirka 10 minuter i ugnen, så det går fort även om det är flera plåtar. 
Jag har varmluftsugn så man kan tro attt jag skulle kunna grädda flera plåtar samtidigt, men det blir inte särskilt bra. Jag har provat och det blev inte samma yta på bröden. Det går fort att grädda varje plåt för sig och det är sååååååååå värt den lilla extra tiden. Jag lovar!
 
Så här gyllengula ska de vara. Då är de mjuka och samtidigt härligt sega. 
 
Jag kokade också några ägg att ta med till fikat. 
Med färskt bröd, ägg, grillad skivad kycklingfilé, enrisrökt korv och kaffe blev det ett matigt och bra fika. 
En riktigt mysig och skön eftermiddag tillsammans. <3 <3 <3 

Soppkväll med kära ex-kollegor

Jag och kära f.d. kollegor hade en mysig och trevlig reunion hemma hos mig. 
Vi valde att köra en sedan tidigare beprövad och uppskattad favorit i repris.
Alltså, en opretentiös och enkel meny med soppa, bröd, ost, vin, kaffe och något sött. 

Enklast och mysigast är att göra en buffé, där alla själv får plocka, välja och vraka. 
 
En stor gryta med god soppa kan bara inte bli fel. 
 
Om man äter i Indiskas stora muggar, så kan man sitta skönt i soffan och umgås länge, länge.
Himla bra och mysigt. Jag har bara 5 stolar, men genom att göra så här, så spelar det ingen roll.
Vi är inte bundna till köket och matbordet. Vi får dessutom inte träsmak i rumpan, utan kan sitta både bekvämt och länge.  
 
Lite tillbehör att äta i eller till soppan. 
 
Glas för olika smaker och behov. 
 
 
Jag bjöd på två alternativ: bubbelvatten eller vin. 
Vill man ha annat, så tar man med det själv. 
 
Gott hårt tunnbröd. 
 
Jättgott och segt Noon Barbari, som jag bakat själv och ett köpt mycket gott och rustikt rågbröd. 
 
En enkel brie-ost är aldrig fel. 
 
När vi ätit oss mätta på soppa och bröd, bjöd Lena och Birgitta på en härlig påsktårta till kaffet. 
Eftersom jag är urusel på att baka sötsaker, så passar det jättebra att de tar med sig det söta. 
Det garanterar att det blir gott och jag slipper skämmas. :D 
 
 
 
 
 
Vi hade så himla mysigt och trevligt. Det har vi haft varenda gång vi har "soppat" hemma hos mig och jag hoppas att vi kommer att göra det igen och igen och igen och åter igen. 
 
De omtänksamma och kära kollegorna hade köpt så fina gåvor till mig. 
Jag blir rörd och varm av omtanken. <3 

RSS 2.0