Hjärtegott i ordets alla bemärkelser

- Jamen, då ska jag ta å kvista ner till mig! sa jag efter att jag o yngsta dotra var färdiga med hårfärg och dito klippning.
 
- Nähä du, jag har bestämt att vi ska gå ut på restaurang å käka finmat! sa mågen leende med glimten i ögat.
 
Jag trodde det var ett skämt, men nej då -- han menade det han sa:
Han o dotra ville bjuda ut mig på restaurang.
 
En sån himla fin, generös och kärleksfull sak att göra!!
Jag blev såååå glad och rörd!!
 
En stund senare satt vi sålunda inne på fina och mycket trivsamma Jops i Stenstan.
Jag har under flera år hört talas om, att där serveras stenugnsbakad pizza med mozarellaost och ruccola, så en sån ville jag jättegärna prova. Det visade sig att samtliga pizzor hade just dessa bägge ingredienser, så jag kunde välja fritt bland de många goda alternativen.
 
Vi valde alla tre en pizza, som heter "Jops", och jag kan utan försköningar säga, att detta var den i särklass godaste pizza jag någonsin ätit.
Den hade marinerad oxfilé, färska tomater, sparris, lök och färska champinjoner, och serverades med en elegant liten bytta hemgjord bearnaisesås till var och en.
 
Genom stenugnsbakningen blir degen frasig, och eftersom mozarellaost inte är någon fet ost, så blir pizzan ofet, välsmakande och magsnäll. En pizza helt i min smak, alltså!  :D
 
Eftersom pizzan var så ofantligt väl tilltagen i storlek, fick både jag och dotra halva våra pizzor kvar på tallriken, men se då kom den artige servitören fram och frågade ifall vi ville ha en kartong, så att vi kunde ta med våra pizzor hem.
En sån härligt uppmärksam och artig service!!!
 
Dagen efter hade jag sålunda en halv pizza väntande i kylen, då jag kom hem från en lång uttröttande dag på jobbet.
 
Den fina och omtänksamma gesten värmde och mättade alltså mycket mer än dotra o mågen trott eller planerat. Se bara!! Ni förstår såklart hur ofantligt ljuvlig och njutbar min middagsstund i eftermiddagssolen blev. Kärlek och god mättande mat, är en oslagbar kombo för kropp o sinne!
 
Tacktacktack, kära fina måg och dotter!!!  :D  <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0