Glädjespridande änglar

Igår hade jag förmånen att få äta middag tillsammans med två glädjespridande änglar på min soliga altan.

Vi hade en såååå mysig och trevlig knytis i kvällssolen. 

Tacksamhet, kärlek och kramar till er! :D 

 

- Skål! :D 
 
Vi åt persiskt ris med saffranstopp och potatis-tadiq, färsk marinerad grillad kycklingfilé, smörstekta morotsstavar med vitlök och persilja, grillad majs, "koolijox" (rört creme fraiche-smör med vitlök, koriander och persilja), mast o khiar (persisk tzatziki) med morot istället för gurka. Till det drack vi lättöl och ett gott rosévin. 
 
Mina kära och förstående vänner vet att jag är urdålig på efterrätter, så de hade erbjudit sig att ordna den saken. Birgitta bjöd på en supergod efterrätt med päron i grädde och saffran, som hon serverade med vaniljglass. Det var en himla tur att jag iakttog hur hon gjorde, för WOW så gott det var. 
Jag älskar ju saffran och här lyftes saffranssmaken fram på ett otroligt sätt av smör, farinsocker och grädde. Den milda smöriga saffransgrädden tillsammans med den fräscha päronsmaken kompletterades av den goda vaniljglassen och blev till en symfoni på tungan. 
Det här kommer jag definitivt att försöka göra och bjuda min familj på. 
 
 
De här glädjespridande änglarna hade med sig såååååå himla fina saker till mig. 
Utan att veta att grönt är min favoritfärg, så hade de spontant valt så vackra gröna ting som värdinnegåva. Jag blev JÄTTEGLAD över dem! 
 
En bedårande blekgrön ljuslykta, som passar perfekt i färg till mina andra gröna saker i både köket och vardagsrummet. Jättevackra matchande servetter. Och en förpackning mörk choklad, som jag älskar!! 
 
Jag är, som alla vet, ingen älskare av godis. Eftersom jag är laktosintolerant, så äter jag ogärna choklad.
Men med mörk choklad är det annorlunda. Jag ÄLSKAR mörk choklad. Den är inte lika söt och den funkar utmärkt för min mage. Mina kära vänner kunde inte ha valt bättre. 
 
Den här underbart blekgröna glasljuslyktan passar sååååååå bra hos mig. Dels är den av glas - något som jag är såååååå förtjust i, dels är den i exakt den underbart blekgröna färg som flera andra saker i mitt kök. 
 
Änglar finns -- jaa, det är verkligen helt sant! 
Den här bedårande ljushållaren, fick jag också. Den ska jag sätta upp ute på min altan. Där kommer den att sprida ett ljuvligt stämningsfullt sken. 
 
 
Återigen TACK-TACK-TACK, kära änglar, för en jättemysig eftermiddag/kväll med gott att äta, glatt samspråk och fin vänskap. Jag är så hjärtinnerligt glad över att ni är mina vänner och jag ser redan fram emot nästa gång.  <3 :) 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0