Grönt med Olle Selin

Olle Selin, en släkting till mina barn, har varit "grön" ända sen han var i tonåren.
 
Jag minns vilken fantastiskt god mat han lagade redan då -- jaa, han var alltså aktivt deltagande i hushållet hemma hos sina föräldrar. Annars kan det ju vara så att en tonåring väljer att bli vegetarian -- t ext för att det är fel att döda djur -- men vill att föräldrarna tar hela ansvaret för att en fullgod vegetarisk kost serveras vid matbordet. Så var det inte med Olle -- tvärtom!! Han tog stort och aktivt ansvar, och lagade mängder av god mat hemma hos Hasse o Maritta. Och emellanåt råkade vi komma på besök, så att vi fick smaka hans läckra och annorlunda mat.
 
Olle inspirerade mig, att ändra min då ogröna kosthållning. Han gav mig massor av värdefulla tips och lärde mig mycket om vad kroppen behöver. 
Att ni ätit så mycket grönt och nyttigt vid mitt bord, har ni sålunda mycket Olle att tacka för.
 
Olle är också en stor djurvän och djurrättsaktivist -- men på ett rätt och riktigt sätt... inte en sån som släpper ut minkar i frihet eller sprayar rödfärg på damer med päls.
Nej, han är t ex en av dem, som genom aktiva påtryckningar fått butiker, att sluta ha burägg i sitt sortiment. Det var jag oerhört glad åt, för just ägg är något jag väljer med största omsorg. Jag vill absolut inte äta ägg från hönor, som lidit och plågats under långeliga tider.
 
Olle startade och drev också för ca 20 år sedan en vegetarisk restaurang här i Sundsvall, men det var sundsvallsborna inte redo för då --- Olle var lite före sin tid.
Idag skulle Grönbetet, som restaurangen hette, gå som hejsan, för nu är Sundsvalls invånare med på tåget och äter mycket sundare än då.
 
Jag minns än den Ängamat jag åt på Grönbetet... det var den i särklass godaste soppa jag nånsin ätit. Och julbordet i hans familj!!! WOW så mycket gott och fräscht!! I normala fall har jag, som de flesta vet, oerhört svårt för julbordsmat. Det är sååå mycket klägg och sovel. Så var det emellertid inte på Olles julbord -- nej, där var det fräscha, okletiga och goda saker, som passade min gom enormt bra!
 
 
Idag är Olle Selin högaktuell med sina goda och gröna hälsodrinkar.
Ni vet, som Anna Skipper ungefär.
Och han använder o rekommenderar sånt, som vi kan plocka gratis ute i naturen -- t ex kirskål och tistlar.
 
Starta klippet och se hur han mixar goda drinkar till sina gröna intresserade deltagare.
 
 
Mmmmmm, va inspirerande!!! Nu åker min mixer fram på Bäckebobänken igen.  :D
 
Obs! Testa också receptet på Olles biffar. Kanongoda!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0