LCHF tantchokladkladdkaka

Tantchokladkladdkaka

Beroende på sug, addict och efterfrågan på styrka, kan kakan bakas med allt från 100 till 300gr choklad.
En variant är också 100 g choklad + ½dl cacao.
Nedanstående recept var det som passade oss bäst.

Ugn: 200 grader



Ingredienser:

4 ägg
200gr Philadelphia Original
1msk vaniljsocker
100 brynt smör
100gr mörk choklad (72%)
flagad mandel eller valfria nötter

Bryn smöret gyllenbrunt.

Smörj en springform med lite av smöret.

Låt smöret sen svalna en aning och tillsätt chokladen bruten i rutor/bitar.

Vispa äggen och vaniljsockret fluffigt, minst fem minuter.

Tillsätt osten, lite i omgångar och fortsätt vispningen.

Rör försiktigt ned chokladsmöret med en slickepott och blanda väl.

Häll smeten i springformen och strö över nötterna.

Grädda på mittersta falsen i 15-20 minuter (den kortare tiden för mer kladdig kaka).

Servera gärna ljummen med iskall vispad grädde och ev. något bär.



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0