Silviakaka

Silviakaka (= en lite ”smalare” sockerkaka)

 

2 ägg                                                                        175 grader i ca 30 minuter

2 dl strö

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl vatten

 

Vispa ägg o socker pösigt.

 

Blanda mjöl och bakpulver, rör ned detta i smeten. Tillsätt sist vattnet. Rör – vispa inte!!

 

Grädda i smord och bröad form. Om du vill kan du istället för ströbröd använda cocosflingor, det är gott.

 

Vill du ha kakan riktigt smaskig (men inte fullt så kalorisnål), rör du ihop följande smet i en kastrull och häller över kakan.

 

75 g margarin eller smör

1 dl strö

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

 

Blandningen ska sjuda tills den blir tjock, den får inte koka. Rör hela tiden i kastrullen så bränns det inte fast. Strö gärna cocos över kakan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0