Åsas goda råkost

Råkost

 

Vitkål och morötter -- mängd och proportion efter behag

 

Dressing:

Äppelcidervinäger

Italiensk salladskrydda

lite salt

peppar

olivolja

 

Gör så här:

 

Skala ungefär lika mängder vitkål och morötter.

 

Riv rotsakerna så fint eller grovt som du vill ha dem. Har man ingen maskin att riva med, så funkar det med "månlandare", osthyvel eller rivjärn, fast visst är det snabbast o bekvämast med en vvrrrrmmm-maskin, som klarar av det på några sekunder. Då blir det oftare man gör råkost och mycket roligare dessutom!

 

Blanda i en skål.

 

 

Dressing:

 

Rör ihop några matskedar äppelcidervinäger och lite salt eller italiensk salladskrydda o peppar. Salladskryddan ger fylligare o godare smak, men salt duger också.

 

Tillsätt olja tills mängden dressing består av ungefär lika delar äppelcidervinägerblandning och olja.

 

Häll dressingen över den rivna råkosten och rör om.

 

Smaka av och tillsätt eventuellt mer dressing eller krydda, tills du får den smak du vill ha. Hur mycket dressing du ska göra beror, dels på hur mycket du vill känna smaken av dressingen, dels hur mycket morötter o vitkål du har rivit.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Djupgrävning i Åsas blogg idag :)Oj vad mycket jag hade missat!! Å jag som har blivit en riktig vitkålsfantast på sistone ska testa detta mycket snart!! Tipsar om att riva massa olika rotfruker (kålrot, rotselleri, morot, palsternacka, morot tex) och fräsa i lite smör tillsammans med vitkålen och kanske en lök å vitlök... Och så lite örtsalt på ;) Hihi!!

2011-07-31 @ 16:03:14
Postat av: Mamsen

Javisst är det härligt mumsigt o gott med rotsaker!!



Tack för tipset om de frästa grönsakerna -- det var jättegott!! Jag skriver rent o lägger ut under "Ätbart", så att fler får ta del av det!



Kram!!

2011-08-30 @ 00:04:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0