Ska man tvingas gå ut i media med eländet, för att lyckas få rätt mot AEA:s handläggare??Tänk att a-kassans handläggare är så förbaskat styvnackade!! Min a-kassemänniska heter Marie och hon läser AEA:s egna regler lika illa, som fan läser Bibeln. Hon försvarar sin bedömning, genom att hänvisa till en regel, som inte ens existerar i regelverket på deras hemsida.Jag känner mig uppgiven, men kan bara inte ge tappt.
Jag känner det som om jag sakta sjunker, men jag bara MÅSTE orka strida, så jag väljer att skjuta förtvivlan ifrån mig och istället politisera frågan.


Om jag gör som a-kassemänskan säger -- alltså, säger upp mig på Helex -- så får jag åter ersättning ifrån a-kassan. Men jag VILL INTE sluta som instruktör!!! Jag har ju haft pass där sen 2005 och jobbat oerhört hårt för att få till perfekta pass, som passar de deltagare jag har.
A-kasse-Marie vägrar se dessa två timmar i veckan, som den bisyssla det är och hon har ingen hållbar eller vettig förklaring till varför. För henne är de två timmarna en deltid och jag lyckas inte få henne att ta reson. Jag har läst deras eget regelverk högt för henne, men det är som att hälla vatten på en gås.
Den sista utvägen, som jag ser det, är att gå ut i media med hela eländet. Det är förnedrande och genant, att måsta ta till såna åtgärder, men nu får det bli så...

ST kommer nu att publicera en artikel om a-kassans obegripliga regler och deras trångsynta sätt att tolka o tillämpa dem. Jag och mitt fall, kommer att utgöra ett exempel på detta. Pinsamt, men va' sjutton ska jag ta mig till...? Nån måste våga sticka ut hakan och säga ifrån!!
Min förhoppning är att reporterns frågor och den publicerade artikeln ska ha nån slags effekt.

Jag ska orka, jag ska strida och jag ska rida ut den här kampen, för det här är bara alltför fel för att få fortgå!!!Akta sig bara!!! Here I come!!!

Nu kallar jag in det grova artilleriet -- m.a.o. regeringen!!
Nu skriver jag till Maudan!!!


Kommentarer
Postat av: MarieAnne lundqvist

Heja Åsa det här låter inte klokt men jag känner igen lite, min son går igenom ungefär samma sak.Jag har dej i mina böner det vet du och hoppas och tror att du ska få ha kvar dina pass Kram/MarieAnne

2010-03-11 @ 21:13:38
Postat av: Pia

Fighta på Åsa. Rätt inställning låt dig inte bli överkörd. Ett förslag be att få tala med hennes chef. Du ÄR STARKARE än du tror :)

2010-03-12 @ 09:07:17
Postat av: Mamsen

Tusen tack, Marianne! All hjälp jag kan få, känns akut nödvändig och oerhört välkommen just nu.

Jag får jobba gratis på Helex, trots att jag misstänker att det ställer till lite i deras pass-statistik. Jag är förstås OTROLIGT tacksam över att slippa säga upp mig. Jag ÄLSKAR ju mitt gym och BEHÖVER verkligen mina regelbundna motionstimmar där.Hälsa alla varm kram ifrån mig!

2010-03-12 @ 17:24:50
URL: http://asaemelander.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Åh, stort o varmt tack för uppmuntrande ord, Pia!!

Jag känner mig dock inte särskilt stark... så fort jag låter tankarna kretsa kring det här, bara gråter jag... Men det är lite lättare att uppbåda styrka, om jag håller det ifrån mig och fokuserar på att AEA har fel i sak.

Faktum är att jag HAR skrivit till både Reinfeldt och till Maud. Hade hoppats att svaret hade hunnit komma innan artikeln går i tryck, men det blir nog inte så. Nåja -- det blir nog bra till slut ändå.

Jag fokuserar som sagt på: SEGER!!!!!

2010-03-12 @ 17:29:32
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0