Bäckebonytt

Jag har inte lagt ut några bilder av renoveringen på ett tag och det har flera orsaker, men den tyngsta är nog allt elände som HSB förorsakat mig. Det som var mitt once-in-a-lifetime-drömprojekt och precis hur roligt som helst, blev efter blott ett par veckor en ren mardröm, i vilken jag fortfarande, lätt bedövad, lever.... jag orkar emellertid inte gå in på detaljerna här och nu. Till veckan ska jag få svar på en del frågor och därefter lovar jag att utveckla ämnet lite närmare.......... För dagen nöjer jag mig med att lägga ut bilder på hur långt renoveringen kommit. Håll till godo.Här klängde tidigare en stor buske, som ni längst ned till höger, nu bara ser stubben av. Busken har, som synes, förstört insynsskyddet rätt rejält. Jag har emellertid planerat att bygga ny altan nästa år och då förstås också säga till om ett nytt skydd.
Pappa hade ett suveränt rengöringsmedel avsett för trätrall och utomhussnickerier. Detta använde han på det här smutsiga och halvmurkna insynsskyddet, så det blev vitt och ganska fint igen. Tyvärr är det lite murket nedtill, så det kommer ändå att bytas ut, men tills dess ser det ändå mycket, mycket finare ut och jag slipper skämmas för att det ser ratigt ut.Här ligger hela stora busken. Den vänlige Peter, som är fastighetsskötare i området, uppmanade mig att lägga ut hela busken på gräsmattan, så skulle han forsla bort den åt mig. Fantastiskt va?? Vilken service!! Vilken snäll människa!!!! Trevlig var han också!!!

Här var köket spacklat och klart för takmålning, vävsättning och målning av denna.... men faktum är att den här bilden är inaktuell, för vi har hunnit mycket längre!! Och det gäller för de flesta av följande bilder också, men jag lägger ut dem ändå.
Pappa ser till att väven fäster ordentligt mot hörnet.
Den praktiska lilla rollern pressar effektivt fast väven mot underlaget, så att man slipper släpp och bubblor.Tjoho!!! Kolla va' fint de' blir!!! Redan efter första våden tycker man sig kunna se det härligt ljusa slutresultatet!!!  Det syns emellertid ruskigt väl, att taket ännu inte är målat... alldeles orangegult är det av all nikotin.  


Efter bara en kort stund - kändes det som i alla fall - har vi satt så mycket som fyra våder. Här går det undan!Pappa är lite misslynt över bubblor och släpp, men jag är säker på att det kommer att ha slätat ut sig när det torkat.Se så ljust o fint det blir!! Och fort går det, när våderna är 1 meter breda.
Nu är vi nästan i mål. Bara en vägg och lite småpyssel ovanför dörröppningen kvar...
Stackars pappa får sköta merparten av vävandet. Jag är förstås med och mäter upp vävlängderna, limmar väggarna m.m., men passandet och skärandet sköter pappa.
- Ja, det var det!! säger pappa nöjt och torkar av lite vävlim från händerna. Jag väntar med neskaffe och hårdbrödmacka med ost -- det smakar gott efter flera timmars vävande o limmande.
Pappa har, som synes, gjort ett fint jobb med spacklingen. Det var en grannlaga uppgift, som jag själv aldrig hade gått iland med. Tusen tack älskade pappa för hjälpen!!!! Dörröppningarna kommer nu att bli jättefina öppningar!! Jag är så glad över att slippa de gamla nikotinmissfärgade plastfoder och karmar, som satt där förut. Nu blir det ljusvänliga dörrlösa öppningar!!!! Härligt!!!
Hallen är här ännu inte vävad och taket ska målas, men lugn bara.... det är på G.  :o)Väven är satt på väggarna, men de är ännu inte målade. Tänk så fint det blir när taket blivit målat och allt är vitt, fräscht och rent!Halva vardagsrumstaket målat. Visst får jag ett ljuuuust och fint vardagsrum??? Härligt!!!!

Det syns verkligen tydligt att jag målat halva taket i vardagsrummet. Det är kul när det syns vad man gjort! Här håller käre broder, Pär, på att sätta upp uttag och belysning åt mig. Oj, va han har fått slita, för det var inte helt lätt att lösa. Jag ville ju prompt ha uttag på vardagsrumssidan om balkongdörren, för jag vill plantera en stor en där och i den vill jag förverkliga min dröm om att ha ett sånt där ljusnät. Sålunda blev det en hel del extrajobb för käre broder... Sorry about that, bro.   :o)Strama, enkla nedåtbelysningar har jag köpt... och käre broder Pär har satt upp dem. När jag målat kabeln brun, kommer detta att vara ursnyggt!!!!


Allt det här har Olof och pappa kört iväg till tippen. Borta är de nikotinmissfärgade dörrarna, dörrfodren och dörrkarmarna, det chokladbruna elementet och allt annat som inte ska vara kvar.Och se här!!!!  Tada!!!!!!!!


Hallen är färdigmålad!! Såväl tak som väggar är nu vita och fräscha!

Och här är ska mitt matbord stå. Matplatsens väggar och tak är nu vita, fräscha och jättefina!!!


Tusen tack pappa och Pär för all hjälp!!! Det har varit guld värt!

Kärlek på er!!


... och nu är det bara resten kvar. Orkar ni..? 


Kommentarer
Postat av: Ida Selin

Åh herregud vad fort det går! Och vad fint det blir :D Ni är jätteduktiga :D Vilken skillnad det vart i vardagsrumstaket. Där har han nog rökt en och annan cigg fd ägaren :b Pusss på dig! <3

2009-09-06 @ 12:03:15
URL: http://idaselin.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Jaa, vi jobbar verkligen hårt och idogt med det här. Jag är där nästan varje ledig stund.Sorgligt nog blir det inte det drömkök jag tänkt mig. J-kla HSB som kört en snikvariant på eldragningen och därmed förstört allt!!!

2009-09-06 @ 22:43:03
URL: http://asaemelander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0